Nieuws

Tumbling - Memorial Bjorn Serneels

Terugkeren

Zondag 30 april stond de Memorial Bjorn Serneels op het programma voor de tumblers...
Lichte teleurstelling in de organisatie : veel gastjes zaten niet in de juiste leeftijdscategorie. Voor de kittumblers hebben we de moeite gedaan om iedereen nog te versluizen naar de juiste categorie... andere clubs deden dit niet altijd.
Bij C1 -10 jaar leverden we met KIT de allerjongste tumblers, namelijk 8 en 9-jarigen, die het zelfs hebben moeten opnemen tegen 11-jarigen !
Bij de meisjes eindigde Lentel 17de, jammer dat ze op wedstrijd compleet de kluts kwijtgeraakt en niet de sprongen zoals op training uitvoerde... anders zat er zeker een podium in.
Lotje Hubau de jongste deelnemer op de bjorn serneels, werd 18de. Ze sprong haar flik mooi door.
Uma Coghe sprong haar allereerste tumblingwedstrijd ooit... na heel wat blessureleed dit seizoen eindigde ze op de 21ste plaats.
 
Bij de jongens C1 -10 jaar 2 kittumblers : Arjen en Colin. Colin Depuydt sprong zijn mooiste reeksen ooit, maar verknalde het dan een beetje met zijn 3de reeks. Hij werd 6de.
Arjen Serroels ging als een wildeman tekeer op de baan en sprong zijn reeksen door en werd hiervoor beloond met een bronzen medaille.
Bij de jongste C's sprong Camille Alliet de pannen van het dak, 3 keiknappe reeksen goed voor een plaats op het hoogste schavotje !
Bij de 11 tot 14-jarigen schreven we 2 semi-competitie tumblers in. Beide sprongen ze heel knappe reeksen. Qua moeilijkheid kwamen ze echter nog wat tekort ten opzichte van competitiegymnasten. Desalniettemin werd Sarah-Lynn Lemahieu 11de en Julie Debaene werd 13de.Na de middag kwamen de B's en A's in actie...
Bij de B 11-12 meisjes hadden we weer prijs : Camille Vandenbroucke sprong keistrakke reeksen en kreeg hiervoor een gouden plak.
Bij Mirthe Serroels zat er zeker ook een podiumplaats in ware het niet dat de jury besliste dat haar haren de baan hadden geraakt waarvoor ze bijgevolg een 0 kreeg voor haar 2de reeks !
Bij de jongens 11-12 jaar mocht Nathan Hoflack ook het podium beklimmen : hij werd 2de ! Nathan sprong zoals we van hem gewoon zijn, 2 mooie reeksen met piccobello afwerking !
En bij de jongens 13-14 jaar was het terug prijs : Warre Devoldere sprong terug enkele machtige reeksen en werd hierdoor terecht 1ste !
En nog is het niet gedaan met podiumplekskes : ook bij de meisjes 15-16 jaar werd het ereschavotje beklommen. De eerste plaats was voor een tumbler die in de verkeerde leeftijdscategorie zat, maar de 2de en 3de plek waren voor KIT.
Ine Cloet sprong haar 2 beste reeksen van het seizoen en voor het eerst een anderhalve schroef op wedstrijd... ze werd 2de. Julie Deschamps sprong een prachtige eerste reeks, maar liet de 1ste plaats liggen in een ietsje zwakkere 2de reeks... en werd hierdoor toch nog knap 3de.
Axenya Stylemans had wat last van de voet, maar sprong op karakter haar 2 reeksen door ! Ze werd 8ste.
And last but not least : ons A-tje Senne Hubau. In de opwarming enkele tuimeletten gemaakt waardoor hij wat misnoegd aan de wedstrijd begon. Toch slaagde hij er nog in om zich helemaal te herpakken en 2 magistraal strakke reeksen te springen. Zonder twijfel : Senne was de beste A-springer bij de -12 jarigen en werd terecht beloond met een eerste plaats.
Met 8 podiumplekken, mogen we zeggen : t'is een goe tumblingdagske geweest en trainer Roland Olivier heeft na het zien van deze sprongen hoge verwachtingen voor onze B-gymnasten op het Belgisch !