Nieuws

KIT-jongens presteren goed op eerste provinciale wedstrijd

terugkeren

Zondag 9 april trok KIT met ToestelTurnen Jongens (TTJ) naar Merksem voor de eerste provinciale wedstrijd van het seizoen. 3 jongens turnden op I-niveau en 2 jongens op B-niveau.
Bij I-niveau traden Wout De Nul, Briek Vanrenterghem en Thiebe Vandermarliere aan. Thibault Dekeyzer moest met een verzwikte voet forfait geven. Met een volledig nieuw programma was het koffiedik kijken wat de resultaten zouden zijn. Deze wedstrijd werd dan ook genomen om de puntennormen voor de komende jaren vast te leggen. Er werd aldus geen klassement opgemaakt en iedere gymnast kreeg een diploma. Over het algemeen mogen de KIT-gymnasten terugblikken op een goede wedstrijd en weet iedere gymnast nu waar de werkpunten liggen tegen de volgende wedstrijd op 30 april.
De B-gymnasten van KIT, Alexander Delahaye en Domenico Vervaeke, turnde beiden een heel voortreffelijke wedstrijd. Alexander Delahaye werd 7de op een totaal van 45 deelnemers en werd 3de West-Vlaming. Domenico Vervaeke deed heel wat beter dan verwacht en eindigde als 19de op 45 deelnemers. Het wordt nu uitkijken naar 30 april wanneer het West-Vlaams Kampioenschap wordt geturnd. Misschien zit een podiumplaats in de mogelijkheden. Daan Demuydt en Jef Tiberghein konden niet deelnemen.