Nieuws

Laatste provinciale voorronde C-tumblers te Niel

Terugkeren

In Niel werd in het weekend van 11/12 maart de 3de en tevens laatste provinciale voorronde C-niveau tumbling gesprongen. Onze jongste meiden mochten de spits afbijten in de categorie C-11 jaar meisjes :
- Valentine Alleman sprong zonder problemen de moeilijkste reeksen. Om het met de woorden van de trainster van dienst te zeggen : mooi ! mooi ! mooi !... jammer van die trappel trappel trappel na haar reeksen, die haar de 1ste plaats kostten. In het open klassement werd ze 2de ! Na haar 1ste plaats in de vorige voorronde was ze al zeker van haar deelname aan het Vlaams kampioenschap. Hiermee bevestigt ze enkel dat ze een toppertje is en haar plaats daar verdient.
- Camille Alliet mag vandaag ook heeeeeel trots zijn... de zenuwen voldoende onder bedwang kunnen houden en eindelijk lukte het om 3 volledige reeksen door te springen. De trainster was blij blij blij ! Deze knappe reeksen misten nog volledig stilstaan na de eindsalto, waar veel puntjes aan verloren gaan. Camille eindigde 16de... Ze sprong ruim het minimum voor het Vlaams kampioenschap maar totaal onverwacht blijkt deze 16de plaats niet genoeg om door te gaan naar het Vlaams. Echt jammer jammer jammer !
- Angely Curiel kon na een operatie in januari nu maar voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd... eigenlijk haar eerste tumblingwedstrijd ooit. De trainster was best wel trots trots trots... Angély sprong haar 3 reeksen netjes door. Na nog maar enkele weken terug te trainen en een jammerlijke landing op de bips na de 2de reeks is een 33 ste plaats meer dan OK. 
- Marie Vandecasteele was pechvogel van de dag... Marie, ook een eerstejaars tumbler, stond strak van de zenuwen ! Ze had keihard getraind, want ze had maar net dat beetje meer nodig om een selectie voor het Vlaams te bemachtigen. Haar eerste reeks lukte deels, het was niet wat ze in gedachten had. Haar 2de reeks - tevens de moeilijkste reeks waar ze keihard op geoefend had - was knap knap knap. De 3de reeks lukte niet. Wat een pech pech pech ! Marie eindigde 42ste.
- Na de middag mocht Pauline Vanhoutte er een lap opgeven bij de C-13 jaar meisjes. Pauline, ook een 1ste jaars tumbler sprong haar 3 reeksen zonder probleem door! We zijn bijgevolg super content voor haar want ze sprong heel wat beter dan vorige wedstrijd: maar liefst 2 punten meer gehaald. Maar die afwerking, afwerking, afwerking deed haar een beetje de das om. Ze eindigde 22ste en we wisten dat ze beter moest doen dan haar 18de plaats in de vorig voorronde, waarmee ze 1ste reserve was voor het Vlaams.
Trainster Ine Cloet stond de tumblers bij.
Na dag 1 van dit C-tumblingweekend mag Valentine Alleman al haar turnpakske naar de nieuwkuis brengen om te schitteren op het Vlaams. Spijtig dat er sommigen net niet bij zijn, het scheelde echt niet veel... Maar we onthouden vooral dat ze allemaal keihard hun best gedaan hebben, ze overtroffen zichzelf en hadden soms een beetje pech... en dit seizoen kunnen jullie nog eens van jetje geven op de tumblingbaan tijdens enkele tornooitjes...Volgend seizoen zijn jullie allemaal een jaartje tumblingervaring rijker en ligt er vast en zeker meer in het verschiet.

Op zondag mocht ook trainster Sara Mus met 5 C-tumblers richting Niel trekken... Voor de middag hebben de 14-jarige C's er een serieuze lap opgegeven ! 
Marie Lampaert werd (zoals we eigenlijk hadden verwacht) 1ste, met een recordscore van 97,50 !! Wij dromen alvast van een Vlaams kampioen, want nummer 2 heeft ook vandaag weer 2 punten achterstand.
Ook de birthdaygirl Annemijn Woets trakteerde het publiek op 3 fantastische reeksen... en behaalde hiermee voor het eerst een score van meer dan 90 punten, goed voor een 10de plaats. Een schonere cadeau voor haar verjaardag kon ze niet krijgen nl. de zekerheid dat ze ook richting Vlaams kampioenschap mag trekken. 
Romie Decroix heeft ook het beste van zichzelf gegeven... ze sprong haar 3 reeksen mooi door en behaalde net geen 89 punten goed voor de 17de plaats ! Ze klom hiermee wat plaatsje omhoog in de ranking, maar jammer genoeg net niet genoeg plaatsjes om mee te kunnen naar het Vlaams.
Een dikke proficiat aan de 3 dames, trainster Sara Mus was in de wolken van jullie prestatie.
Na de middag kwamen nog 2 KIT-tumblers aan bod in de categorie C 11-12 jongens en C 15 jaar meisjes.
Noah Vanbesien springt ook zijn 3 reeksen knap door waarmee hij de 11de plaats kon veroveren en heeft geluk dat hij op de vorige provinciale voorronde reeds een 6de plaats sprong waarmee reeds een plaats net binnen de top 12 in de ranking heeft. We zien hem begin mei terug op de wedstrijdvloer voor de Vlaamse titel van de C 11-12 jarige jongens.
Lene Verbeke springt maar liefst een eindscore van 98 punten bijéén... en wordt daarmee 7de in het open klassement. Tijdens haar vorige wedstrijd sprong ze reeds een eerste plaats bij de C15 jarige meisjes, waardoor ze eigenlijk ook al zeker was van een deelname aan het Vlaams.
Trainster Sara Mus mocht tevreden het weekend in Niel afsluiten ! Iedereen sprong zijn 3 reeksen door, iedereen toonde duidelijk vooruitgang tov de vorige provinciale ronde..

Proficiat tumblingtrainers Ine Cloet, Sara Mus, Roland Olivier, Matthew Olivier, Ruben Recour, Kim Cloet en jurylid Veerle Delerue d die ervoor gezorgd hebben dat onze tumblers deze prestaties behaalden !