Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

KIT is 120 jaar jong!

Terug

Zondag 5 maart vierde KIT de start van het feestjaar naar aanleiding van haar 120ste verjaardag met een grootse receptie.
Alle huidige leden, verdienstelijke ex-gymnasten, ex-trainers en ex-bestuursleden samen met het stadsbestuur waren er uitgenodigd het glas te heffen en te genieten van heerlijke hapjes.

De voorzitter van de club, Herwig Haentjens, opende het officiële gedeelte en huldigde de Ieperse West-Vlaamse en Vlaamse kampioenen van het sportjaar 2016. Ook alle trainers werden bedacht met een geschenkje voor hun wekelijkse inzet in de club.

Burgemeester Jan Durnez nam vervolgens het woord om de rol van de Ieperse turnclub in het Ieperse verenigingsleven te schetsen en de geschiedenis van de club te duiden aan de hand van de diverse locaties waar KIT actief was in die 120 jaar. Hij gaf de bestuursleden ook een drietal tips om KIT in de toekomst actief te houden.

Schepen van sport Dominique Dehaene sprak vervolgens tot de 220 aanwezigen over het Ieperse sportbeleid en nam een tip van de sluier weg omtrent de bouw van een gloednieuwe turninfrastructuur waarvan de bouw in 2018 moet zijn afgerond.

Daarna nodigde voorzitter Haentjens iedereen uit verder te genieten van de receptie en het nuttigen van een heerlijke luxe-hamburger. De kinderen werden tijdens de receptie geanimeerd door Sporrewoan.

Voor een impressie klik hier.