Nieuws

De B-tumblers hebben hun eerste wedstrijddag achter de rug in het verre Herentals.

Terugkeren

Warre Devoldere mocht de spits afbijten en deed dat goed ! Hij werd 5de, jammer genoeg sprong hij in zijn eerste reeks een schroef terwijl dit sinds dit jaar een saltoreeks moest zijn en daar trokken ze 1.1 punt af. Super spijtig ! Had hij zijn reeksen in omgekeerde volgorde gesprongen was hij 2de geworden. Zelfs met deze aftrek sprong Warre nog het minimum voor selectie Vlaams... 
Net voor de middag kwamen de dames 15 en 16 jaar in actie...
Bij de 15-jarigen mochten we genieten van Elly Delaplace, eind vorig seizoen de overstap van AGD naar tumbling gemaakt en voor haar dus een eerste tumblingwedstrijd met de bijhorende stress voor het onbekende. Haar eerste reeks sprong ze goed, bij de tweede reeks viel ze echter. Elly eindigde 13de en komt minder dan een punt tekort om het minimum voor het Vlaams te springen. Dus de volgende keer met gelukte reeksen springt ze zeker het selectieminimum !
Bij de 16-jarigen hebben we 3 dames : Julie Deschamps - Ine Cloet en Axenya Stylemans...
Axenya Stylemans sprong in de opwarming straffe reeksen, tijdens de wedstrijd lukte het echter niet om dit ter herhalen. De eerste reeks miste een eindsalto, de 2de reeks werd volledig gesprongen, doch met te weinig snelheid. Ze werd 12de en sprong net het minimum niet.
Ine Cloet sprong zonder probleem 2 reeksen door... De eerste reeks was ok, maar kan ze properder, in haar tweede reeks sprong ze voor het eerst 5 tempsalto's en deze waren keistrak ! Ze rondde echter af met een 'mottige' gehurkte salto... ze werd 7de en sprong ruim het minimum voor het Vlaams en kan dus nog meer punten sprokkelen als ze een volgende wedstrijd voor een schroef gaat en de landing nog eens aanpakt.
Bij Julie Deschamps kregen we te zien wat we van haar verwachten... 2 superreeksen ! Ze werd 2de en we zien haar dus zowel Vlaams als Belgisch springen !
Yulia Düll Dursin sprong na de middag bij de meisjes B-13. Ze werd 6de, sprong het minimum en is dus ook al zeker van deelname aan het Vlaams !
Nathan Hoflack moest wegens ziekte forfait geven.

De jongste B-tumblers sprongen ook hun wedstrijd in Herentals : Camille Vandenbrucke werd 15de & Mirthe Serroels 27ste.Bbeide dames springen ruimschoots de selectienorm voor de categorie B11-12 jaar meisjes. Er waren 60 deelnemers, waarvan een groot deel al een jaartje ouder is en dus al een jaartje langer B-niveau springt. We zijn dus supertrots op hun prestatie ! 

Ook Senne Hubau heeft zijn eerste wedstrijd bij de A's achter de rug. Hij werd 6de !!! Als 11-jarige in een groep met 11 & 12 - jarige tumblers... das niet mis!