Nieuws

KIT Tumbling: TWEE BELGISCHE KAMPIOENEN!

terugkeren

Op 19 en 20 mei vonden de Belgische kampioenschappen Tumbling plaats te Essen.De delegatie van KIT gin er naar toe met een aantal podiumverwachtingen. Die verwachtingen waren niet te hoog gegrepen.Julie Descamps werd immers Belgisch Kampioene bij de meisjes B 17. Ine Cloet werd verdienstelijk 7de.Warre Devoldere behaalde een mooie tweede plaats bij de jongens B13-14 jaar.Op A-niveau behaalde Senne Hubau de eerste plaats en dus de Belgische titel bij de jongens 12 jaar. In dezelfde groep eindigde Nathan Hoflack op de 6de plaats.
Bij de A12-meisjes mochten Camille Vandenbroucke en Camille Alliet er een lap op geven, want het concurrentie bij het hoogste niveau tumblen is gigantisch. Camille Vandenbroucke was voldoende uitgerust na haar communiefeest de dag voordien, Alliet was zenuwachtig (zoals altijd) maar toch slaagden beide Camilles erin om voortreffelijke reeksen te springen en werden respectievelijk 10de en 17de van België !
Bij de A-12 jongens eveneens 2 KIT-boys die mochten aantreden. Nathan Hoflack had een mindere voorbereiding en dat weerspiegelde zich ook in zijn sprong… het was helemaal niet slecht, maar hij sprong dit seizoen al beter. Hij werd 6de.  
Senne Hubau zette zijn communiefeest op zaterdag vroeg stop, zodat hij zou kunnen pieken op zondag… want nadat hij naast de titel van Vlaams Kampioen greep, was hij uit op revanche. En of hij revanche nam ! Hij vlamde er 2 strepen van reeksen uit en werd met een voorsprong van bijna 2 punten Belgisch kampioen ! Niet alleen de Belgische titel was een opsteker, met dit resultaat prijkt Senne op nummer 1 van de ranking van de 12-jarige jongens uit België om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen voor jongeren in Sint-Petersburg in november. We kunnen met 99 % zekerheid verkondigen dat er een KIT-tumbler het zal opnemen tegen de wereldtop om er België te vertegenwoordigen.

We zijn bijzonder fier op al onze tumblers die dit seizoen heel wat titels veroverden en nog trotser zijn we op de trainers die het A- en B-niveau tumbling : Roland Olivier, Matthew Olivier en Ruben Recour… Chapeau ! En volgend seizoen nog meer van dat !

Op de foto de trainers en de A- en B-tumblers met hun medaille oogst van dit seizoen  van links naar rechts op de eerste rij : Camille Alliet en Camille Vandenbroucke. Op de tweede rij : Ine Cloet, Warre Devoldere, Senne Hubau, Nathan Hoflack, Julie Deschamps en trainer Roland Olivier. Op de laatste rij de trainers Matthew Olivier en Ruben Recour.