Nieuws

KIT TTm sluit sterk seizoen af met zilver op BK

terugkeren

Na sterke prestaties op de selectiewedstrijden wisten maar liefst 8 KIT-gymnasten zich te kwalificeren voor het BK: Marthe Milleville en Ellen Bruneel (B14-15), Anouk Pecceu (B13), Jana Ketels, Laura Devoldere en Lotte Peene (B12), Nine Gore (B11) en Lena Devreker (A11).

Met niet minder dan 4 gymnasten die zich tot West-Vlaamse kampioene wisten te kronen (Lena Devreker bij A11, Nine Gore bij B11, Ileana Depoover bij C13 en Ellen Bruneel bij B14-15), trokken de KIT-gymnasten vol vertrouwen naar het BK in Libramont. 

Na respectievelijk zilver en brons op de Vlaamse kampioenschappen was meteen duidelijk dat Nine en Lena ook op het BK podiumkandidaten waren. Nine Gore (B11) turnde een prachtige wedstrijd met hoge moeilijkheid en zuivere en elegante uitvoering. Ze moest nipt de duimen leggen voor een gymnaste uit Charlerloi en eindigde zo op een knappe 2de plaats. Lena Devreker (A11) maakte in de opwarming meteen indruk op jury en publiek. Helaas kon ze deze knappe oefeningen niet herhalen tijdens de wedstrijd. Ze werd 10de op haar eerste Belgisch kampioenschap. Bij de B12 werden Jana Ketels en Laura Devoldere 12de en 15de van België. Jana wist dankzij een nette en stabiele oefening de 1ste plaats te veroveren aan balk. 

Trainers en bestuur blikken tevreden terug op een meer dan geslaagd seizoen voor deze dames!