Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

Dopjesactie: De teller stopte op 836.425 bij KIT

terugkeren

Op 1 september zette de Koninklijke Ieperse Turnkring het nieuwe seizoen in met een actie : ‘Alle KIT-gymnasten willen doppen’. Tot 15 november spaarden de 25 turngroepen plastic dopjes voor Vrienden der Blinden.

Als club probeert KIT naast turnen en plezier maken ook haar steentje bij te dragen voor een beter milieu. Door deze actie zullen maar liefst 836.425 dopjes gerecycleerd worden, wat zich vertaalt naar maar liefst 270 boordevolle vuilniszakken met dopjes die niet als zwerfvuil in de natuur eindigen.

Sociaal betrokken zijn vindt KIT eveneens belangrijk en daarom doneren zij alle dopjes aan ‘Vrienden der Blinden’ uit Koksijde. Met de opbrengst hiervan leiden ze blindengeleidehonden op. Voor het opleiden van 1 hond hebben ze maar liefst 83 ton dopjes nodig. Met onze actie gaven we hun inzamelactie alvast een boost.

En wat voor KIT het allebelangrijkste is : Ze deden dit samen. Tot ver buiten de grenzen van Ieper werden dopjes gespaard. De turners spraken familie, collega’s op het werk van mama en papa, de buren, vriendjes en vriendinnetje aan om mee te helpen sparen. Ze bezochten bedrijven en plaatselijke handelaars om ook hen van onze actie te overtuigen. Hele families zaten samen om dopjes te tellen. Sommige groepen organiseerden zelfs ‘dopjestelnamiddagen’…

Het is onvoorstelbaar wat de KIT gymnasten samen hebben gepresteerd. Een beloning voor hun inzet kon dan ook niet uitblijven. De komende vakanties zullen meerdere groepjes er samen op uit trekken en zo verder bouwen aan vriendschappen voor het leven.

KIT is apetrots. Het resultaat van de actie en het engagement van haar gymnasten en sympathisanten overtrof alle verwachtingen.