Nieuws

De competitietumblers lieten Aalst 5 dagen daveren op zijn grondvesten.

terugkeren

In een klein stationnetje, ’s morgens in de vroegte, vertrokken de competitietumblers met nog wat slaperkes in de ogen richting Aalst voor een 5-daagse stage in het Sportcomplex Schotte. De crème de la crème wat turnzalen om te tumblen betreft in België !
Op woensdag 3 januari trainden zowel de ABC-niveaus als de instappers keihard !  In de late namiddag werden ze beloond met een passage langs het Atomium en plonsden, doken, golfden, gleden, … ze in Océade. De bestorming van het buffet in de Pizzahut zorgde voor vulling van alle grommende magen. De instappers keerden moe terug naar Ieper, het ABC-niveau ging op zoek naar zijn bedstee in Hotel Meininger.
Donderdag was een rustdag (voor velen tot de middag) voor onze instappers. Na een kort nachtje in het fantastisch hotel mochten onze oudste tumblers aanschuiven aan een riant ontbijtbuffet en kennis maken met het openbaar vervoer in Brussel : tram en vervolgens trein richting Aalst. Waar hen 2 uren trainen – WAP (worst-appelmoes en patat) – platte rust – 2 uren trainen – tussendoortje – 2 uren trainen en een afsluit met een omelet werden voorgeschoteld. Het ene nieuwe element na het andere werd gesprongen… een bijzonder vruchtbare dag ! Moe terug de trein en tram richting Hotel Meininger, waar de -12 jarigen als snel voor hun bedje kozen, was er nog wat amusement voor de puberende tumblers.
Dag 3 van de stage waren de instappers terug van de partij… ook zij turnden 6 uren en oefenden zich te pletter op hun trampoline- en grondles, sprongen en reeksen voor de komende wedstrijden. De oudsten legden ongeveer hetzelfde parcours af als de dag voordien… als variant kregen ze ’s middag een berg Fish sticks met boontjes en puree verorberd en ’s avonds waren er croques om de vingers bij af te likken… ’s Avonds waren de -12 jarigen best wel bekaf, want ook op vrijdag werd er heel wat nieuws aangeleerd… de strijd om dubbelsalto’s te springen wierp zelfs vruchten af bij de -12 jarigen ! Voor de instappers zat de stage er op, zij keren moe, bezweet en heel wat techniek rijker terug naar Ieper, om de rest van het weekend uit te rusten.
De zaterdag mocht er ietsje langer geslapen worden en voorzagen we voor de middag de opwarming zoals we die in Ieper kennen : trappen lopen… dit keer konden we echter over meer trappen beschikken dan sporthal 2 in Ieper, we gebruikten de Basiliek van Koekelberg als decor ! Ook hiervan kregen onze tumblers een reuze honger. In de kelder van de Basiliek werd een typische kiekenfretter vol-au-vent of overheerlijke stoverij voorgeschoteld en een dame blanche geraakte er ook nog bij ! Na de middag terug richting Aalst, waar er nog 5.5 uren training op het programma stonden. Tja, laat avond trainingen zijn we wel gewoon ! Al deze inspanningen werden ’s avonds beloond in het hotel met een berg pannenkoeken die we van het thuisfront lieten aanrukken.
En zo komen we bij onze laatste stagedag : zondag opruimdag! In het hotel alle valiezen bij elkaar rapen en richting Aalst om er van een spaghetti-bolognese-brunch te genieten en vervolgens nog enkele uren te trainen… Om 4 uur de trein op richting Ieper. ‘t Was weer veel te snel voorbij, want voor we het goed en wel beseften, stonden we terug in een klein stationnetje... in de vroege avond.
Onze competitietumblers staan scherp om aan het wedstrijdseizoen te beginnen. Ons voltallig tumbling trainerskorps (met uitzondering van de nog actief tumblende trainers) : Roland en Matthew Olivier, Ruben Recour, Lies Bouckaert, Kim Cloet, Ciel en Lene Verbeke gebruikten tot het laatste drupje energie in hun lijf om ook van deze stage weer een knaller van een stage met massa’s toffe herinneringen te maken !