Nieuws

De C-tumblers goed bezig op hun tweede provinciale voorronde !

terugkeren

Op 3 en 4 februari mochten de C-tumblers hun tweede provinciale voorronde afwerken in het verre Vosselaar.
Bij de C 11 jaar meisjes toonde Ester Delboo nogmaals dat ze goed bezig is en eindigde 7de. Hiermee bevestigt ze dat ze thuis hoort in het rijtje met een selectie voorhet Vlaams.
Julie Lebon werd 21ste en maakt het hiermee super spannend : was haar 11de plaats tijdens de vorige provinciale voorronde genoeg om naar het Vlaams te gaan ? Waarschijnlijk wel, maar we hadden het liever nog eens bevestigd gezien.
Amélie Vandekerckhove sprong deze wedstrijd het minimum nodig om naar het Vlaams te mogen, qua ranking komt ze echter nog ietsje tekort… Ze werd 37ste .


Bij C 11-12 jaar jongens kon Felix Vandelannoote zijn deelname aan het Vlaams definitief vastleggen. Hij werd 2de met slechts enkele tienden verschil met de 1ste  ! Mogen we hier al beginnen dromen van een Vlaams kampioentje ?


Bij de C 12 jaar meisjes sprong iedereen alle reeksen door ! Angély Curiel Luna werd 7de en is hiermee zeker van deelname aan het Vlaams. Michelle Demeulenaere werd 18de en komt hiermee al een heel stuk dichter bij een ticket Vlaams. Hopelijk kan ze volgende voorronde nog eens scoren en haar plaatsje op het Vlaams opeisen. Zowel Lola Lamoot als Marie Vandecasteele sprongen het minimum, maar met hun respectievelijk 28ste  en 50ste plaats op de ranking zit een deelname aan het Vlaams er nog niet in.

Bij de C 13 jaar meisjes mocht Meadow Wicke de eerste wedstrijddag van het weekend afsluiten. Ze werd 42ste.


Op zondag showden onze  C-14 jaar meisjes Yulia Düll Dursin en Pauline Vanhoutte hun beste reeksen ooit en werden daarvoor ook beloond : Yulia werd 3de en gaat naar het Vlaams (was ze eigenlijk al zeker van na de eerste provinciale ronde). Pauline overtrof zichzelf en klimt vanuit de middenmoot van de C-14 op naar de 9de plaats en is vandaag dus ook zeker van deelname aan het Vlaams Kampioenschap !


Last but not least : Annemijn Woest. Bij de C 15 jaar meisjes bevestigt ook Annemijn dat ze scherp staat en eindigt maar liefst op de 4de  plaats. Na de eerste provinciale ronde was ze al zeker van selectie naar het Vlaams !

Onze tumblingtrainers ter plekke : Lies Bouckaert en Matthew Olivier kijken met voldoening terug op een machtig goed wedstrijdweekendje. Na 2 provinciale voorrondes zijn we al 100 % zeker van 6 C-tumblers op het Vlaams Kampioenschap ! Enkele flirten op het randje van net wel of misschien net niet… en houden er de spanning in tot de laatste voorronde. In ieder geval zullen de KIT C’s keihard trainen om er op 10 en 11 maart er nog eens flink tegen aan te gaan en nog enkele van die fel beheerde tickets naar het Vlaams binnen te halen.