Nieuws

De A- & B-tumblers springen hun eerste provinciale voorronde met succes !

terugkeren

In het weekend van 27/28 januari was het verzamelen geblazen in Sint-Gilis-bij-Dendermonde voor de 1ste provinciale voorronde van het A- & het B-niveau tumbling.
Slechts 2 van onze B-tumblers sprongen op zaterdag 27 januari : Julie Deschamps en Ine Cloet. Beide dames draaien al jaren mee in het tumblingwereldje en springen dan ook wat van hen verwacht wordt : 2 vlammende reeksen !
Julie eindigde in het allround klassement B 17 jaar meisjes 2de en Ine werd 6de. Beide dames hebben hiermee een ticket naar het Vlaams kampioenschap beet !
Op zondag kwamen de A-tumblers in actie. KIT stuurde 2 meisjes A12 Camille Alliet en Camille Vandebroucke en 2 jongens A 12 : Senne Hubau en Nathan Hoflack.
De 2 Camilles deden het fantastisch : Camille Vandenbroucke, dit seizoen overgestapt van B naar A-niveau, werd 9de  en sprong reeds het minimum voor een deelname aan het Vlaams. Camille Alliet, dit seizoen overgestapt van C naar A-niveau (ja, je leest het goed, 2 niveaus gestegen !!) deed ook wat ze moest doen (=2 reeksen met 8 elementen) en werd 25ste !
De jongens leverden ook al een prima prestatie. Senne werd 2de met 2 schichten van reeksen, jammer genoeg met een val op het einde. Senne zien we al zeker terug op het Vlaams Kampioenschap. Nathan, ook pas overgestapt van B- naar A-niveau eiste de 4de plaats op !
Tumblingseizoen op kruissnelheid
Na 3 opeenvolgende wedstrijdweekends hebben alle tumblers hun 1ste voorronde gesprongen en dit bracht al heel wat op.
Onze instappers brachten 3x brons en 1x zilver mee naar Ieper.
Bij de C’s hebben we 3 West-Vlaamse kampioenen, 1 vice-West-Vlaams kampioen en een bronzen medaille werd er ook gewonnen.
Van de KIT-tumblers zijn er na slechts 1 voorronde al 6 selecties voor het Vlaams Kampioenschap en nog eens 6 moeten hun selectie de komende voorrondes nog verdedigen.
We kijken alvast uit naar volgend weekend : dan vliegen onze C-tumblers er terug in op hun 2de provinciale voorronde en hopelijk nog wat meer KIT-tumblers die zich met zekerheid plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap !