Nieuws

Alle KIT-tumblers beklimmen het podium op het West-Vlaams kampioenschap B-niveau !

terugkeren

Op zaterdag 3 maart stuurde de Koninklijke Ieperse Turnkring 4 B-tumblers naar Petegem a/d Leie, waar net geen 200 gymnasten de pannen van het dak sprongen.
Bij de B-17 jaar meisjes traden drie KIT-toppertjes aan. De dames legden elkaar het vuur aan de schenen om de fel begeerde titel van West-Vlaams kampioen binnen te halen. Julie Deschamps mocht uiteindelijk het hoogste schavotje beklimmen met 2 tienden van een punt voorsprong op Ine Cloet, die de zilver plak omkreeg. Axenya Stylemans maakte het plezier compleet en zorgde voor een volledig KIT-podium ! 
Onze laatste, maar zeker niet de minste B-tumbler Warre Devoldere sprong voortreffelijke reeksen en is ook dit jaar terug de West-Vlaams kampioen B 13-14 jaar jongens !
De KIT-tumblers hebben dit seizoen al een aardig palmares bij elkaar geturnd. Warre en Julie brengen de teller op 5 West-Vlaamse kampioenen. Ester Delboo, Yulia Düll Dursin en Annemijn Woets kroonden zich reeds in januari tot West-Vlaams kampioen bij respectievelijk de C-11, de C-14 en de C-15 jaar meisjes. Ine zorgt ervoor dat we ondertussen 2 vice-West-Vlaamse kampioenen hebben. Felix Vandelanoote deed het haar al voor bij de C 11-12 jaar jongens. Axenya sluit aan bij Julie Lebon, die reeds 3de werd bij de C 11 jaar meisjes en brengt de 2de  bronzen medailles mee naar Ieper.
Tumbling instap goed bezig op hun 2de provinciale voorronde in Ingelmunster.