Nieuws

ALLE KIT-TUMBLERS A EN B BEKLIMMEN HET WEST-VLAAMS PODIUM !

terugkeren

Op 16 en 17 februari stond het West-Vlaams kampioenschap tumbing A- en B-niveau op het programma. De Koninklijke Ieperse Turnkring stuurde 2 B-tumblers en 3 A-tumblers naar Eeklo.

Op zaterdag mochten de B-niveaus hun kunnen demonstreren… daar moesten we jammer genoeg Warre Devoldere, in principe vaste klant voor de titel van West-Vlaams kampioen missen. Ook Nathan Hoflack en Camille Alliet moesten forfait geven. Enkel Ine Cloet en Felix Vandelanootte waren er om ons verlangen naar West-Vlaamse kampioenen bij KIT te vervullen.

Voor de middag trad Ine Cloet aan bij de meisjes B-18 jaar. Ze sprong super knappe reeksen en mocht het hoogste schavotje beklimmen… Trainer Roland Olivier alvast fier als een gieter op zijn golden girl !

Het was nog wachten tot de vooravond om de groep B 13-14 jaar jongens met onze 13-jarige Felix Vandelanootte aan het werk te zien. Zijn eerste reeks was niet helemaal volgens wens, maar Felix herpakte zich en toverde vervolgens megabangelijke sprongen op de baan. Ook Felix mag zich vanaf nu de nummer 1 van West-Vlaanderen noemen.

De KIT-tumblers A-niveau waren voltallig aanwezig op zondag. Zowel Camille Vandenbroucke, als Senne Hubau en Gianni De Drijver moesten het als 13-jarigen opnemen in categorieën waarin 13- en 14-jarigen gemengd worden.

De KIT-boys mochten reeds over de middag strijden voor een podiumplekje. Beiden streden om hetzelfde plekje : West-Vlaams kampioen worden. Het werd een verbeten strijd waarbij ze beiden in een eerste reeks onder hun kunnen presteerden en beiden zich herpakten om alsnog het de mooiste plekjes op het podium voor KIT te reserveren. Senne brengt goud mee, Gianni kreeg een zilveren medaille om.

Het weekend was al goed met de teller op 3 West-Vlaamse kampioenen, Camille Vandenbroucke was dan ook gretig om er daar nog eentje bij te doen. Niettegenstaande ze nog heel onzeker is, daar ze nog maar sinds een maandje terug volop kan trainen. Ze sprong heel strakke reeksen en verdiende het dan ook dubbel en dik om West-Vlaams kampioene te worden.

Kort : 5 KIT-tumblers = 4 West-Vlaamse kampioenen + 1 vice-West-Vlaams kampioen = Bij de Koninklijke Ieperse Turnkring zijn ze supergoed bezig !