Clubkampioenschappen op 18 februari 2017

Zaterdag 18 februari gaan de clubkampioenschappen door in sporthal 1 en de turnzaal. Dit is een recreatieve wedstrijd waar de leden binnen hun groep tegen elkaar turnen met oefeningen die ze tijdens hun ‘turncarrière’ hebben geleerd.
Om alles goed te laten verlopen vragen we om volgende zaken in acht te nemen.

Uurregeling:

Voormiddag voor 
- Welpen 4 jaar
- Pupillen meisjes
- Trampoline
- TTM starters
- Tumbling 1 – 2 – 3
- TTJ
zij zijn aanwezig om 9u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 9u30.

- scholieren/juniores/seniores meisjes
zij zijn aanwezig om 11u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 11u30

Prijsuitreiking om 12u30.

Namiddag voor:
- Benjamins meisjes
- Pupillen/benjamins/scholieren jongens
- Tumbling 3 – 4 – 5
Zij zijn aanwezig om 13u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 13u30

- Miniemen meisjes
Zij zijn aanwezig om 14u30 voor de opwarming, wedstrijd start om 15u00

Prijsuitreiking om 17u00.

Gelieve te turnen in het club T-shirt.

Om 7u30 wordt het turnmateriaal geplaatst. Hiervoor zoeken we nog helpende handen om alles tegen 8u45 klaar te hebben. Alle papa’s, mama’s ,… zijn welkom om te helpen.

Succes aan iedereen.

TTM C-meisjes starten seizoen in Hoogstraten

Dat het wedstrijdseizoen goed is ingezet, hebben jullie alvast kunnen merken. 
Ook de eerste lichting van onze oudste C-gymnasten TTM heeft er zijn eerste wedstrijd op zitten. De dames moesten vroeg uit de veren om naar Hoogstraten te vertrekken, al was dat niet voor niets.

Marthe Milleville turnde een constante wedstrijd en overtrof haarzelf aan de grond met een score van 15.05. Dat alles was goed voor een gedeeld eerste plaats in de categorie C12.
Chloë begon de wedstrijd goed aan grond en zette de hoogste score neer aan sprong. Helaas zorgden enkele vallen en een lage startwaarde op de balk voor wat pech, wat haar uiteindelijk een 27e plaats opleverde op 75 gymnasten.

Bij de C14 behaalde Elise een knappe vijftiende plaats op 38 gymnasten. Onder meer een verzorgde sprong en energieke grondoefening hielpen haar naar die plaats. Goed begonnen, meiden!

Medailles en titels op West-Vlaams kampioenschap Tumbling

Dag 1 van het West-Vlaams kampioenschap voor de C's verliep goed. KIT had tumblers bij de C11 en de C13...

Bij de C11 moesten we jammer genoeg onze schoonspringster Angely Curiel missen wegens een heelkundige ingreep. Niettegenstaande ze een beginnende tumbler is, zat een podiumplaats er wel in voor haar... 

Marie Vandecasteele, ook een beginnende tumbler, stond strak van de zenuwen... De voorbereiding van de wedstrijd vlotte  niet zo goed, maar tijdens de wedstrijd sprong ze beter dan verwacht. Ze eindigde als 5de West-Vlaamse.

Camille Alliet sprong 2 heel nette reeksen maar bij de 3de reeks kreeg ze er na rondat flik flik geen streksalto meer uit en verkeek hiermee haar podiumplaats... superjammer, maar toch mooi 4de.

Op Valentine Alleman stond geen rem, ze sprong probleemloos de moeilijkste reeksen en werd terecht West-Vlaams kampioene.

Bij de C13 sprong Pauline Vanhoutte  ook voor het eerst een tumblingwedstrijd... Ze slaagde er in om geen enkele reeks voorbij de 5 meter lijn te turnen en liet bijgevolg heel wat puntjes liggen... maar ze behaalde toch net genoeg punten om de bronzen plak mee te nemen naar Ieper.

Ook dag 2 was er eentje van podiumklimmen voor de KIT tumblers !

De C14 meisjes mochten er als eerste aan beginnen. Annemijn Woets' eerste reeks ging de mist in... ze viel stil en kreeg een stop aangesmeerd. Maar ze liet het kopje niet hangen en sprong daarna 2 superreeksen die telkens meer dan 30 punten waard waren... Ze werd 5de West-Vlaamse.

Ook Romie Decroix was er niet echt met haar gedachten bij voor de eerste reeks... ze sprong 3 in plaats van 4 fliks  en liet aldus wat punten liggen qua moeilijkheid. Haar 2 volgende reeksen waren knap en dit zorgde ervoor dat ze de bronzen medaille rond haar nek mocht hangen...

 Al in de opwarming was het duidelijk : Marie Lampaert stak er met kop en schouders boven uit ! Ze sprong alle tegenstand op een hoopje en werd West-Vlaams kampioene en eindigde ook eerste in de algemene ranking met 3 punten voor op de 2de !!

Bij de C15 meisjes trad Lene Verbeke aan met een knappe eerste reeks, reeks 2 was al even knap en ook de 3de reeks was van hetzelfde kaliber.  3 superreeksen met de West-Vlaams titel op zak en daarbij ook nog 1ste van het algemeen klassement !!!

Noah Vanbesien kwam  zijn allereerste tumblingwedstrijd springen bij de C11 jongens en kreeg alvast de complimenten van de jury : de enige jongen die zijn handen juist plaatste !!! Hij sprong zijn 3 reeksen zonder problemen en werd hiervoor beloond met een zilveren medaille !

De tumblers hebben alvast een superweekendje achter de rug ! KIT werd 3 West-Vlaamse kampioenen en een vice West-Vlaamse kampioen rijker en kreeg er ook nog 2 bronzen tumblingers bij ! Twee dames zijn al 100% zeker van hun selectie voor het Vlaams kampioenschap... en voor de rest is het kwestie van het in de komende wedstrijden nog eens te bevestigen.

KIT Kalender 1997

20 jaar geleden, naar aanleiding van 100 jaar KIT, werd een kalender uitgebracht met foto's van de toenmalige groepen en beelden van Ieper.
Klik hier om deze kalender 1997 te bekijken.

Recrea meisjes verzorgen Nieuwjaarsreceptie Stad Ieper

Net zoals vorig jaar verzorgden de meisje van de recreagroep onder leding van Kathe Laheye de nieuwjaarsreceptie van de Stad Ieper op de Grote Markt. Ze kregen van zowel het stadsbestuur als van de Ieperlingen heel wat positieve commentaren.

Westhoektornooi Vlamertinge TTM B- en C-niveau


Podiumplaatsen in alle categorieën B en C niveau!

De eerste wedstrijd van het seizoen 2017 ging door in Vlamertinge op 7 januari, het Westhoektornooi!
De B-gymnasten kwamen eerst aan de beurt; Laura Devoldere (B10), Jana Ketels (B10), Anouk Pecceu (B11), Sophia Prouvost (B12) en Emmy Delporte (B13) verzamelden heel wat podiumplaatsen:

Aan grond werd Laura eerste en Jana derde, aan balk werd Jana tweede en Laura derde, aan brug werd Laura derde en Jana vijfde. 

Anouk werd eerste aan balk en tweede aan brug. Door een kwetsuur aan de knie kon ze helaas haar mooie grondoefening nog niet tonen.

Sophia werd derde aan grond en vierde aan balk en brug. 

Emmy turnde voor het eerst een volledig gelukte barreles! Ze werd hiervoor beloond met een eerste plaats. Ook aan grond werd ze eerste. Door wat pech aan balk werd Emmy tweede.

De C-gymnasten: Hadewijch Vanherpe, Juliette Vangraefschepe, Ileana Depover, Lola Lamoot en Fien Verplanken (allen C11), Marthe Milleville (C12), Jorien Depreitere (C13), en Pauline Dispersyn (C17-18+) en Céline Six (C17-18+) gingen door met het verzamelen van podiumplaatsen:
Hadewijch werd derde aan brug, Juliette vierde, Ileana, zesde, Lola vijftiende en Fien zestiende. Aan balk werd Ileana vijfde, Lola zesde, Fien tiende, Hadewijch elfde, Juliette twaalfde. Aan grond werd Hadewijch derde, Ileana zesde, Fien tiende, Lola twaalfde en Juliette veertiende. 
Marthe verzamelde aan elk toestel een podiumplaats! Ze werd eerste aan brug, eerste aan balk en tweede aan grond.
Jorien werd eerste aan brug, vijfde aan balk en achtste aan grond.
Céline werd tweede aan balk, Pauline vijfde. Aan grond werd Céline vierde, Pauline zesde. Ook aan brug werd Céline tweede.

Goed gewerkt meisjes! Dit belooft een mooi seizoen te worden!