Paastornooi Recrea TT Meisjes en Jongens

Het Paastornooi op 1 april 2024 in Vlamertinge is een wedstrijd PER toestel. De gymnasten worden beloond met extra veel medailles én al dan niet een beker als zij het podium mogen beklimmen.
Voor de meisjes wordt gewerkt aan grond, damesbrug en balk.
Voor de jongens aan rek, herenbrug en grond.

Opgelegd werk meisjes 10 jaar

Vandendriessche Mare nam de 1ste podiumplaats in aan de damesbrug met een schitterende wedstrijdoefening. Ook aan de balk mocht Mare het podium opklimmen en werd ze mooi 2de.
Enkele wiebels bij de grondoefening brachten Mare naar de 5de plaats op de grond.

Decru Annette turnde een mooi afgewerkte oefening aan de damesbrug en werd verdiend 4de.
7de aan balk en 13de  aan de grond.

Decocq Amy werd 7de aan de damesbrug, 19de aan balk en 12de aan de grond.

Cottegnie Lotte werd 9e aan de damesbrug, mistte net het podium aan balk met een 4de plaats en werd 12de aan de grond.

Hoorelbeke Michelle werd 11de aan de damesbrug, 17de aan balk en mocht het podium op voor haar grondoefening met een 1ste plaats.

Opgelegd werk meisjes 12 jaar

Elene Feys-Jaques turnde een prachtige wedstrijd en mocht 3x het podium op!
Elene werd 2de aan de damesbrug, 2de aan balk en 3de aan de grond.

Elise Marquant overtrof haarzelf én de jury met haar balk- én grondoefening.
Elise werd 5de aan de damesbrug, 1ste aan balk en 1ste aan de grond.

Noor Dumon verloor één punt van haar startwaarde en eindigde op de 9de plaats aan de damesbrug. Noor werd 8ste aan balk en werd meer dan verdiend 2de aan de grond.

Vrij werk meisjes 13 – 14 jaar

Laura Degrauwe werd 4 aan damesbrug, 6de aan balk en 4de aan de grond.

Bo Andries werd 5de aan de damesbrug, 7de aan de balk en 10de aan de grond.

Nore Goudeseune werd 6de aan de damesbrug, 11de aan de balk en 13de aan de grond.

Juliette Depuydt had tegenslag aan de damesbrug maar herpakte zich en werd mooi 9de.
Aan balk mocht Juliette ook de 9de plaats innemen en aan de grond werd ze 7dde.

Vrij werk – meisjes 15-16 jaar:

Verstraete Lente turnde een heel mooie wedstrijd en mocht 3x het podium op!
Lente werd 1ste aan de damesbrug, 3de aan de balk en 2de aan de grond.

Deheegher Jutte had tegenslag aan de damesbrug en miste haar wippertje met als gevolg dat ze 1 punt verloor van haar startwaarde en een 0,50 punt voor de val. Jutte verbeet de teleurstelling en maakte haar oefening mooi af met een meer dan verdiende 4de plaats!
Aan de balk werd Jutte 2de en aan de grond mocht ze de eerste podiumplaats innemen.

Vervisch Lieke bezeerde haar voet tijdens de opwarming en deel enkel de wedstrijdoefening mee aan de damesbrug. Lieke turnde een prachtige oefening aan de damesbrug en werd mooi 2de.

Mees Tiele werd 7de aan de damesbrug, 9de aan de balk en 7de aan de grond.

Balcaen Axelle werd 10de aan de damesbrug, 8ste aan de balk en 9de aan de grond.

Vrij werk – meisjes 17-18 jaar:

Devoldere Annette werd 2de aan de damesbrug, 1ste aan de balk en 2de aan de grond.

De Ruytter Auke werd 9de aan de damesbrug, 4de  aan de balk en 3de aan de grond.

Vrij werk – meisjes ex-competitie:

Prouvost Sophia werd 3de aan de damesbrug, 6de aan de balk en 2de aan de grond.

Peene Lotte werd 5de aan de damesbrug, 5de  aan de balk en 8ste  aan de grond.

Opgelegd werk jongens 12 jaar

Balcaen Hannes werd 3de aan rek en grond, 6de  aan de herenbrug.

Vrij werk – jongens 15+ jaar:

Staf Redant werd 3de  aan rek, 4de aan grond en herenbrug.

Snick Lewis werd 2de aan rek en herenbrug, 3de  aan grond.

Dank aan alle trainers en juryleden!

KIT Recrea nam deel aan zwerfvuilactie 2024

Naar jaarlijkse gewoonte nam de Afdeling recrea Toestelturnen Meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan de grootschalige zwerfvuilopruimactie georganiseerd door de afvalintercommunale IVVO en de stad Ieper.

Enthousiaste gymnasten, ouders en trainers trokken hun zwerfvuilplunje aan en maakten de buurt rondom de Zuiderring, de aanpalende voetbalvelden en het hoornwerk van A’pen tot aan het voormalig openluchtzwembad, zwerfvuilvrij.

Zo’n 30 afvalzakken werden gevuld.
Geen gracht was te diep noch te ver voor onze acrobaten.
Opvallend véél bierblikjes, plastiekverpakking en sluikstort langs de Zuiderring, een tuinstoel, gsm, een dames portemonnee zonder geld (teruggebracht bij de Politie), condooms,  …. alles werd gretig opgeruimd.
Chapeau aan de KIT-deelnemers! De teamspirit werd opnieuw aangesterkt én een deel van onze mooie stad ligt er opnieuw proper bij !

VIJFDE & LAATSTE PROVINCIALE VOORRONDE TTM C-NIVEAU LEOPOLDSBURG

Op zaterdag 9 maart vond de laatste voorronde plaats voor onze toestelturnen meisjes C-niveau. Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C13) kwamen aan de beurt in de namiddag. Aan sprong deden ze beide dezelfde oefening namelijk ‘half in half uit’. Deze sprong werd verzorgd uitgevoerd. Aan balk toonde Juliette voor een tweede keer haar minichelli. Ze probeert aan haar zelfzekerheid te werken en maakt hier elke keer stappen in vooruit. Madeleine zette haar beste beentje voor bij haar favoriete toestel ‘grond’. Aan de brug hadden ze allebei een nieuwe element uitgevoerd. Dit was eens om te kijken hoe beheerst ze dit element al konden uitvoeren op wedstrijd. Juliette en Madeleine hebben niet hun beste wedstrijd geturnd, maar zijn wel geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap. De dames bereiden zich voor op het Kampioenschap die plaats zal vinden op zaterdag 4 mei 2024 in Tongerlo.

Op zaterdag 17 februari organiseerde de Kon. Ieperse Turnkring vzw voor een derde keer een Gymtopia Happening voor de 7-en 8 jarige in samenwerking met de Gymnastiekfederatie. Dit jaar mochten we 16 clubs verwelkomen.
Deze Happening is een ideaal moment om te tonen aan mama en papa wat ze in hun mars hebben. Ze werden beloond met stempels naargelang de netheid en moeilijkheid van de oefening. Nadat alle oefeningen volbracht werden, kregen de gymnasten de kans om samen met Gymbo en Gymba op het podium te gaan staan. Ze werden beloond met een verdiende medaille.
De foto’s die werden genomen kunnen teruggevonden worden via onze website.
Grote dank aan alle trainers en juryleden en een grote proficiat aan alle deelnemers!

VIERDE PV TTM C-NIVEAU

Op zaterdag 10-en 11 februari 2024 vond het West-Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 11-en 17 jarige dames uit het C-niveau. Zaterdag mochten Laura Devoldere & Jana Ketels (C17) als eerste de spits afbijten. Beiden hebben ze een zeer goede wedstrijd achter de rug. Aan het toestel ‘sprong’ deed Laura voor het eerst terug haar tsukahara door. Ze toonde eveneens een nette grond-en balkoefening. Door deze knappe prestaties werd ze beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap. Jana ging aan sprong voor een beheerst element namelijk ‘half in half uit’. Ze turnde een dynamische barre-oefening met een perfecte handenstand. Door nervositeit viel ze enkele keren van de balk waardoor dit een enorme invloed had op haar eindresultaat. Ze werd 14e allround.

Op zondag mocht Hasse Menu (C11) het beste van zichzelf geven. Hasse turnde gedurende heel de wedstrijd stabiele en verzorgde oefeningen. Ze scoorde een top-score aan balk zonder enige vallen. Eveneens aan grond kon ze de jury bekoren met haar sierlijkheid en enthousiasme. Hasse werd verdiend beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

We sluiten het weekend af met twee Kampioenen, fiere gymnasten en trotse trainers!

Derde Provinciale Voorronde TTM C-niveau Jabbeke

Op zaterdag 3 februari vond de derde PV plaats voor onze dames uit het toestelturnen C-niveau. Soetkin Vandeghinste (C15) begon haar wedstrijd met een verzorgde brugoefening. Ze deed een nieuw element en deze werd dan ook vlot uitgevoerd. Ze verloor na dit toestel haar concentratie en toonde een balk-en vloeroefening met enkele vallen. Hierdoor verloor ze héél wat punten. Ze kon de moed bij elkaar rapen en turnde haar wedstrijd uit met een gecontroleerde oefening aan sprong. Met wat pech behaalde Soetkin een 9e plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

Zondag 4 februari was het de beurt aan Mary-Lynn Oda (C10). Aan sprong ging Marie-Lynn voor de twee sprongen met de hoogste moeilijkheid. Daarna gingen we door naar grond en brug waar ze verzorgde oefeningen toonde. Ze had wat pech op de balk en had hierbij enkele vallen. Ze werd 33e  op 111 deelnemers en kreeg opnieuw een gouden medaille. Een mooie 14 plaatsen voorruit in vergelijking met de eerste wedstrijd. Voor deze categorie vond er geen West-Vlaams Kampioenschap plaats.

Voor deze dames is het nu spannend afwachten naar de selecties voor het Vlaams Kampioenschap die zal plaatsvinden 4-en 5 mei 2024.