Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

Teamcup Tumbling

Daags na het Vlaams kampioenschap werd ook de Teamcup Tumbling georganiseerd in Schelle. We stuurden 3 KIT-teams richting Schelle !Om te beginnen een heeeeeeeel  dikke merci aan Veerle Delerue voor de vele jaren jureren en ook om als trainster nog enkele van onze oudste tumblers onder handen te hebben genomen... waarschijnlijk was dit haar laatste wedstrijd die ze jureerde, al hopen we toch dat ze zich nog bedenkt.Bij teamcup 2 kwamen maar liefst 13 teams in actie... waar we vooral de duimen moesten leggen tegen bonken van venten (+20 jaar) die veelal in het B-niveau nog actief zijn of zelfs in een hoger niveau actief geweest zijn !).
Onze jonge dametjes en heertje deden het prima. Het team met Ciel Verbeke, Mirthe Serroels, Camille Vandenbroucke, Valentine Alleman, Angely Curiel Luna & Nathan Hoflack eindigde 10de.
Het team met Lene Verbeke - Marie Lampaert - Sara Mus - Sarah-Lynn Lemahieu - Julie de Baene en Lisa Viane... met ietsje oudere dames kon de 7de plaats bemachtigen.
Het was vooral een blij weerzien op de tumblingbaan voor Ciel Verbeke, Sara Mus & Lisa Viane... waarvan je nauwelijks kon merken dat ze al eventjes de tumblingsloefkes aan de haak hadden gehangen ! Jullie waren top !
Bij teamcup 1 moesten we jammer genoeg Ruben Recour missen wegens blessure, was Julie Deschamps wat ziekjes, liep Ine Cloet gisteren op training een 'gat' in de hand op, sukkelt Axenya Stylemans met de voeten, is Warre Devoldere amper hersteld van een plaagske en gelukkig mankeerde onze jongste telg Senne Hubau niets, die moest de boel recht houden met al die 'oude' sukkelaars  ;-)... Ze eindigden 4de, wat eigenlijk wel super knap is, gezien onze B-tumblers het moesten opnemen tegen A-niveau tumblers (waarvan er vele heel wat meer tumblingjaren op de teller hebben staan). Spijtig, net naast het podium.En nu op naar het Belgisch volgend weekend !
Meer lezen...

Recrea TTM en TTJ werd met 20 gymnasten geselecteerd voor de finale D-niveau!

Het weekend 6-7 mei van vond de laatste provinciale voorronde plaats van het recrea toestelturnen meisjes en jongens te Moorslede. De voorrondes bepalen wie geselecteerd wordt om deel te nemen aan de finale toestelturnen meisjes en jongens op recra-niveau die doorgaat op Pinkstermaandag 5 juni 2017 te Kortrijk.
KIT Ieper nam deel met 23 gymnasten en elke gymnast turnde een prachtige oefening.
Uiteindelijk behaalden 20 gymnasten de selectienormen voor de finale.

Een hele grote proficiat aan iedereen!
Meer lezen...

Vlaams Kampioenschap Tumbling

Op zaterdag 6 mei stuurden we 5 van onze C-tumblers naar het Vlaams Kampioenschap in Schelle.
Bij de C 11-jaar meisjes kon enkel Valentine Alleman een selectie veroveren... Valentine mocht dus in haar eentje de spits afbijten en hoe : tijdens de voorrondes flirtte ze al vaak met de 1ste plaats en we hoopten dan ook dat het haar vandaag zou lukken om op het hoogste schavotje te eindigen. En dat deed ze ! Ze sprong 3 strakke reeksen en de hoogste moeilijkheid mogelijk : ze werd terecht Vlaams Kampioene !
Bij de C 11-jaar jongens hebben we bij KIT maar 1 tumbler : Noah Vanbesien. Hij kon zich ook plaatsen voor het Vlaams, hij sprong niet zijn beste reeksen van het jaar en eindigde 10de. Voor een eerste jaars tumbler is het eigenlijk al zeer knap om een selectie te behalen ! 

Na de middag kwamen de oudere KIT-dames hun kunsten tonen : bij de C 14 jaar meisjes streden Marie Lampaert en Annemijn Woets voor de kampioenstitel. Annemijn blesseerde zich nog een weekje voor het Vlaams en mistte heel wat trainingen, desalniettemin werd ze knap 5de. Een superprestatie gezien Annemijn dit jaar pas meedraait op wedstrijden ! En Marie, die sprong zoals ze al elke voorronde sprong... namelijk de tegenstand geen schijn van kans geven : Marie Lampaert werd met ruime voorsprong op de 2de Vlaams Kampioene !Als laatste trad onze oudste C-dame Lene Verbeke aan bij de C-15 jaar. Ook zij sprong 3 heel mooie reeksen, goed voor een 5de plaats !We mogen spreken van een heel vruchtbare dag : 2 Vlaamse kampioenen en de rest allemaal een top 10 plaats...

Meer lezen...