Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

Turnfeest - Kaartenverkoop

Via deze weg herinneren we jullie graag aan de kaartenverkoop van ons Turnfeest (3 juni 2017) . Op woensdag 17 mei (14u30-17u) en op zaterdag 20 mei (14u30-17u) worden deze aan de ingang van de turnzaal (boven) verkocht.
  • Een volwassenkaart kost 11 EUR, het kindertarief (4-12 jaar) ligt vast op 6 EUR.
  • Enkel contant betalen is mogelijk.
  • Tickets kunnen nadien nog per mail worden besteld via secretaris@kitieper.be (let wel, vorig jaar waren alle kaarten uitverkocht. Wees er dus snel bij!)
Hopelijk mogen we jullie op het turnfeest verwelkomen!
meer lezen...

TTJ - Vlaams Kampioenschap

Zondag 14 mei waren er de Vlaamse Kampioenschappen Toestelturnen Jongens in Wevelgem. Voor KIT selecteerden zich op de provinciale voorrondes 2 jongens: Alexander Delahaye en Daan Demuyt.
Beide gymnasten turnden een voortreffelijke wedstrijd. Alexander slaagde er in om enkele moeilijkere oefeningen te turnen. Hij eindigde 6de op een totaal van 32 gymnasten met een totaal van 78,900 punten en mag naar het Belgisch Kampioenschap op zaterdag 27 mei (Libramont). Zijn enige twee foutjes van de dag: een mislukte handenstand kracht aan de grond en een houding aan de herenbrug geen twee teltijden gehouden kostten hem uiteindelijk wellicht de tweede plaats.
Daan turnde heel voortreffelijk alle oefeningen. Heel wat slordigheidjes en een mislukte muscle-up aan de ringen zorgden echter voor heel wat aftrek. Daan eindigde met een mooi totaal van 70,300 en zal wellicht net uit de boot vallen voor het BK.
Proficiat jongens!

meer lezen...

Belgisch Kampioenschap Tumbling 2017

13 en 14 mei : het laatste officiële wedstrijdweekend van het seizoen : het Belgisch A & B-niveau...

Om te beginnen een heel dikke proficiat aan de juryleden ! Er werd een heel seizoen gejurereerd zonder boetes ! Dus een welgemeende merci voor Veerle Delerue, Lies Bouckaert & Kim Cloet voor jullie inzet.

Ook een dikke pluim voor alle trainers die onze tumblers door de provinciale voorrondes loodsten, op de Vlaamse kampioenschappen ondersteunden en hen uiteindelijk op het Belgisch het beste van zichzelf lieten geven... merci voor onze competitietrainers Roland Olivier, Matthew Olivier, Ruben Recour, Sara Mus, Kim Cloet, Ine Cloet & Axenya Stylemans.

En dan nog de resultaten : met maar liefst 6 B-tumblers mochten we aantreden bij op Belgisch B-niveau in Beveren-Waas :

Yulia Düll Dursin startte om 8u30... ze sprong haar 2 reeksen door, maar naar afwerking toe was het duidelijk dat ze de laatste maanden niet voldoende op training was. Ze werd de 16de bij de B 13jaar meisjes.

Daarna was het de beurt aan onze tumblingboys Warre Devoldere & Nathan Hoflack. 
Nathan trad aan bij de B 11-12 jarige jongens. Hij sprong een mooie eerste reeks... waarmee hij zich op de 2de plaats parkeerde. Zijn tweede reeks was echter een nul-reeks... tja, meestal heeft de trainer gelijk als hij advies geeft om niet voor de maximale moeilijkheid te gaan. Enfin, Nathan werd toch nog 7de en heeft er eigenlijk een mooi seizoen op zitten.
Warre Devoldere moest zich bewijzen bij de B 13-14 jaar jongens... en hij was super nerveus. De laatste wedstrijden lukte het niet altijd om 2 knallers van reeksen te tonen. Vandaag deed Warre wat hij moest doen : knallen op de baan. 2 waaw-reeksen en bijgevolg mag hij zich nu Vice-Belgisch kampioen noemen !

Na de middag was het aan de B - meisjes 16 jaar. Julie Deschamps sprong een keiknappe 1ste reeks, haar 2de reeks was iets minder en kreeg nog eens een bestraffing van 0.6 punten voor het net niet eindigen op de landingsmat.
Ine Cloet toonde in haar eerste reeks al dat ze scherp stond en in haar 2de reeks sprong ze ook nog haar 1& 1/2 schroef door ! Het beste dat ze dit seizoen al sprong ! Dat wordt volgend jaar gegarandeerd dubbelschroef. 
Axenya Stylemans had nog altijd last van de voet en sprong haar 1ste reeks goed, maar de 2de reeks werd echter te vroeg onderbroken. Na het eerste blok 16-jarigen stond Julie 2de - Ine 3de en Axenya 5de...
In het 2de blok 16-jarige dames was de jury net iets kwistiger met punten en werden onze meisjes nog van het podium geduwd. Julie Deschamps eindigde uiteindelijk 4de, super spijtig, want met 0.1 punt van het podium stranden is nogal zuur. Ine Cloet werd 6de en Axenya Stylemans werd 12de.

Senne Hubau reisde zondagnamiddag richting Beveren-Waas zonder te weten of hij al dan niet ging moeten springen... hij was 1ste reserve, een virus in het verre Limburg zorgde ervoor dat hij luttele minuten voor de opwarming te horen kreeg dat hij mee mocht doen !
En hoe, hij werd 5de op het Belgisch (nog maar eens bevestiging dat hij er wel degelijk bij hoorde). Als 11-jarige A-niveau moest hij de duimen leggen voor enkele 12-jarigen en het scheelt amper een goeie 2 punten met de 1ste ! 

Een dikke proficiat aan alle A- en B's die een heel jaar ervoor gingen en trainden. Jullie mogen terecht trots zijn jezelf, je stond er toch maar op het Belgisch en hoe ! Jullie sprongen hele knappe reeksen.
meer lezen...