Nieuws

12-JARIGE KIT-TUMBLER SENNE HUBAU OP AVONTUUR IN RUSLAND

terugkeren

De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht een KIT-tumbler naar Sint-Petersburg (Rusland) sturen voor deelname aan de WAGC, het Wereld jongerentoernooi voor Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling-gymnasten. 

In het voorjaar werd Senne Hubau Belgisch kampioen en was hij de eerste 12-jarige tumbler die het minimum sprong voor deelname aan de WAGC. Op zondag 11 november stapte hij met de 42-koppige Belgische delegatie op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. België stuurde slechts 23 tumblers, jongens en meisjes van 11 tot 21 jaar. De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht er daarvan eentje leveren.

Op 15 november begon het tornooi. De categorie 11-12 jaar jongens moest echter tot de laatste dag van het tornooi op zondag 18 november wachten om in actioe te komen. Bij zijn eerste reeks sprong Senne niet zo strak als we van hem gewoon zijn. De reeks eindigde net voor de landingsmat wat resulteerde in strafpunten. Dat was balen, duizend keer gaat het goed en net nu niet. Toch herpakte hij zich voor de volgende reeks en werd knap 17de.. Naast het vele trainen op Russische bodem werd er ook tijd gemaakt om Sint-Peterburg te ontdekken.

Al 2 jaar op rij slaagt Senne erin om voor België deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor jongeren. Vorig jaar in Sofia tekende Senne nog voor de 22ste plaats, nu klom hij op en mag zich met veel trots de 17de beste tumbler bij de 11-12 jarige jongens van de wereld noemen. Senne houdt er alvast fijne herinneringen aan over, kan trots terugblikken op een mooie prestatie en begint al te dromen van nog een selectie voor de WAGC 2019.