Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

TTm: KIT Ieper presteert op internationaal toernooi in Groot-Brittannië

Onze 9- en 10-jarige gymnasten werden uitgenodigd om deel te nemen aan een teamwedstrijd bij onze goeie vrienden van de Rushmoor Gymnastics Acadamy in het Verenigd Koninkrijk. Het team bestond uit Lente Verstraete, Soetkin Vandeghinste, Luka Vandeghinste, Anysia Gadeyne, Jille Bertier, Lieke Vervisch, Noor Sabbe, Camille Baratto en Britt Sohier. Voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd in het buitenland en dat was aan de zenuwen te zien. Na een moeizame start aan balk herpakten ze zich prima en presteerden sterk op de andere toestellen. Als beloning mocht het team op de tweede plaats op het podium. De meisjes van de thuisclub toonden een hoog niveau en mochten op het hoogste schavotje. Individueel kon het KIT-team op elk toestel en allround een podiumplaats bemachtigen. Camille behaalde brons op sprong en zilver op brug, Britt werd 3de op balk, grond en allround. De meisjes keerden terug naar huis met een valies vol herinneringen en een heel mooie ervaring!
meer lezen...

12-JARIGE KIT-TUMBLER SENNE HUBAU OP AVONTUUR IN RUSLAND

De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht een KIT-tumbler naar Sint-Petersburg (Rusland) sturen voor deelname aan de WAGC, het Wereld jongerentoernooi voor Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling-gymnasten. 

In het voorjaar werd Senne Hubau Belgisch kampioen en was hij de eerste 12-jarige tumbler die het minimum sprong voor deelname aan de WAGC. Op zondag 11 november stapte hij met de 42-koppige Belgische delegatie op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. België stuurde slechts 23 tumblers, jongens en meisjes van 11 tot 21 jaar. De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht er daarvan eentje leveren.

Op 15 november begon het tornooi. De categorie 11-12 jaar jongens moest echter tot de laatste dag van het tornooi op zondag 18 november wachten om in actioe te komen. Bij zijn eerste reeks sprong Senne niet zo strak als we van hem gewoon zijn. De reeks eindigde net voor de landingsmat wat resulteerde in strafpunten. Dat was balen, duizend keer gaat het goed en net nu niet. Toch herpakte hij zich voor de volgende reeks en werd knap 17de.. Naast het vele trainen op Russische bodem werd er ook tijd gemaakt om Sint-Peterburg te ontdekken.

Al 2 jaar op rij slaagt Senne erin om voor België deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor jongeren. Vorig jaar in Sofia tekende Senne nog voor de 22ste plaats, nu klom hij op en mag zich met veel trots de 17de beste tumbler bij de 11-12 jarige jongens van de wereld noemen. Senne houdt er alvast fijne herinneringen aan over, kan trots terugblikken op een mooie prestatie en begint al te dromen van nog een selectie voor de WAGC 2019.
meer lezen...

Dopjesactie: De teller stopte op 836.425 bij KIT

Op 1 september zette de Koninklijke Ieperse Turnkring het nieuwe seizoen in met een actie : ‘Alle KIT-gymnasten willen doppen’. Tot 15 november spaarden de 25 turngroepen plastic dopjes voor Vrienden der Blinden.

Als club probeert KIT naast turnen en plezier maken ook haar steentje bij te dragen voor een beter milieu. Door deze actie zullen maar liefst 836.425 dopjes gerecycleerd worden, wat zich vertaalt naar maar liefst 270 boordevolle vuilniszakken met dopjes die niet als zwerfvuil in de natuur eindigen.

Sociaal betrokken zijn vindt KIT eveneens belangrijk en daarom doneren zij alle dopjes aan ‘Vrienden der Blinden’ uit Koksijde. Met de opbrengst hiervan leiden ze blindengeleidehonden op. Voor het opleiden van 1 hond hebben ze maar liefst 83 ton dopjes nodig. Met onze actie gaven we hun inzamelactie alvast een boost.

En wat voor KIT het allebelangrijkste is : Ze deden dit samen. Tot ver buiten de grenzen van Ieper werden dopjes gespaard. De turners spraken familie, collega’s op het werk van mama en papa, de buren, vriendjes en vriendinnetje aan om mee te helpen sparen. Ze bezochten bedrijven en plaatselijke handelaars om ook hen van onze actie te overtuigen. Hele families zaten samen om dopjes te tellen. Sommige groepen organiseerden zelfs ‘dopjestelnamiddagen’…

Het is onvoorstelbaar wat de KIT gymnasten samen hebben gepresteerd. Een beloning voor hun inzet kon dan ook niet uitblijven. De komende vakanties zullen meerdere groepjes er samen op uit trekken en zo verder bouwen aan vriendschappen voor het leven.

KIT is apetrots. Het resultaat van de actie en het engagement van haar gymnasten en sympathisanten overtrof alle verwachtingen.

meer lezen...