Koninklijke Ieperse Turnkring

Miniemen Meisjes

Trainers

Nieuws

Gymtopia try out Gent

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen van GYMFED, waarbij KIT één van de pilootclubs is, en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs. Om de happenings goed te laten verlopen werd op 3 oktober een try-out georganiseerd om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

120 kinderen uit 10 clubs waren aanwezig in Gent. KIT nam deel met 15 gymnastjes. Zij gingen van start met de Gymbo-dans en daar mochten Gymbo en Gymba natuurlijk niet bij ontbreken. Na de opwarming waren de verschillende dieren dan aan de beurt... Aap, Flamingo, Kat, Kikker, Leeuw, Sprinkhaan, Zeehond, Stokstaartje en Kangoeroe... allen passeerden ze de revue. De kinderen lieten zien wat ze bij elke post al onder de knie hadden en verkregen op die manier stempels op hun kaart. Met veel enthousiasme turnden de KIT-gymnasten hun oefeningen.

Op het einde kregen ze dan een mooie blinkende medaille. Stralende kinderen, blije trainers en trotse ouders, het ideale concept voor een leuke happening.

Wij kunnen alvast tevreden terugblikken, maar waarschijnlijk wil jij ook weten hoe het eraan toe ging. Neem alvast een kijkje in het fotoalbum waar je een paar sfeerfoto's kan bewonderen en bezoek zeker Gymtopia-site om te zien wat het allemaal inhoud.

Proficiat aan de trainers!

meer lezen...

OpenTURNdag 29 aug 2020

De openTURNdag van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw ziet er dit jaar wat anders uit omdat we ons strikt houden aan de corona-maatregelen!

We zetten de deur open, maar enkel voor inschrijvingen en info.  

Proeflessen, rondleidingen en demo’s kunnen we dit jaar helaas niet aanbieden. 

Alle nodige info is terug te vinden op deze website, inschrijven wordt enkel nog online georganiseerd .

We volgen deze maatregelen:

·         Ingang via sporthal 2

·         Wachtrij wordt buiten georganiseerd

·         Inschrijvingen en info in cafetaria sporthal 2

·         Mondmasker verplicht

·         Betaling via bancontact of QR-code

meer lezen...

Nieuwe clubstructuur voor de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw herziet haar clubstructuur vanaf het komende turnseizoen. Ze legt daarbij de nadruk op een brede, algemeen vormende basis voor de jongste gymnasten, waarbij ze kunnen proeven van alle verschillende aspecten van de turnsport. Die algemene bagage vormt als het ware de fundering voor hun verdere sport- en turncarrière.

Kidies, Gymtopia en Gymstars programma als opportuniteit voor verandering

In 2019 rolde Gymfed het Gymtopia-programma uit, een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast.  Eerder ontwikkelde de Gymnastiekfederatie ook al het Kidies programma voor gevarieerd kleuterturnen en het Gymstars programma, gericht op methodisch-didactische ondersteuning om kwaliteitsvol te trainen.

Als een van de eerste clubs in Vlaanderen, stemt de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw haar organisatie af op de vernieuwde turnprogramma’s van de Gymfed.

Eén club, één structuur

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw heroriënteert haar structuur op een brede basis, waar gymnasten tot het derde leerjaar van alle turndisciplines kunnen proeven. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich dan verder specialiseren in de drie centrale disciplines in de club: Toestelturnen, Tumbling en Demo.

Specifiek doorlopen gymnasten in onze turnclub het volgende traject:

  1. Gymnasten kunnen vanaf het eerste kleuter starten met kleuterturnen. Trainingen voor de jongste KIT-gymnasten zijn gebaseerd op het Kidies-programma, een kleuterprogramma met een gevarieerd aanbod. Kidies streeft ernaar om kinderen op een leuke en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren. Wil je meer weten over hoe Kidies precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.kidies.be/wat
  2. Vanaf het eerste leerjaar worden gymnasten breed opgeleid, met een nadruk op gymnastiek in al haar vormen. Trainingen worden gebaseerd op het Gymtopia programma,  een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast. Het programma onderscheid zich door de nadruk te leggen op alle verschillende aspecten van de turnsport (springen, zwaaien, roteren, evenwicht, steunen, landen, …) bij de jonge gymnasten, eerder dan hen reeds op jonge leeftijd te specialiseren in één van die aspecten. Dat zorgt ervoor dat gymnasten een brede basis krijgen, wat een verdere sportontwikkeling optimaal stimuleert. Wil je meer weten over hoe Gymtopia precies werkt, klik dan door naar deze website: http://www.gymtopia.be/
  3. In het derde leerjaar proeven de gymnasten van zowel Toestelturnen als Tumbling.
  4. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich verder specialiseren in Toestelturnen of Tumbling.  Trainingen worden gebaseerd op het Gymstars programma. Gymstars bestaat uit 6 verschillende niveaus met 66 bewegingsvaardigheden in een stijgende moeilijkheidsgraad. Het wordt hierdoor mogelijk om binnen een gedifferentieerde groep met verschillende niveaus te werken. Wil je meer weten over hoe Gymstars precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.gymstars.be/home

De nieuwe clubstructuur wordt in verschillende fasen uitgerold vanaf het turnseizoen 2020-2021.

Wat verandert er voor mijn gymnast? 

  • Kinderen van het 1e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 1’, kinderen van het 2e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 2’ met 1 training per week.
  • Kinderen van het 3e kleuter worden een aparte groep ‘KIDIES 3’ met 1 training per week.
  • Kinderen van het 1e en 2e leerjaar vormen samen de groep ‘GYMTOPIA’.  Deze groep krijgt 2 trainingen per week.
  • Kinderen van het 3e leerjaar worden een aparte groep ‘GYM & TUMBLING’. Deze groep krijgt 2 trainingen per week: 1 training toestelturnen en 1 training tumbling.
  • Vanaf het 4e leerjaar gaan de aanpassingen pas in vanaf seizoen 2021-2022.
Meer lezen...

Video: achter de schermen van het turnfeest

Kevin Deroo maakte een prachtige montage van wat er allemaal tijdens de repetities en achter de schermen van het turnfeest gebeurd.
Klik hier om het filmpje te zien.
meer lezen...

Belangrijke info omtrent turnfeest ‘Cirque de la Gym’

Beste ouder,

Op zaterdag 7 maart 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Cirque de la Gym’. Alle KIT-gymnasten, ook die van jou, geven in deze show het beste van zichzelf. Hou dus zeker deze datum vrij. Het wordt een heel drukke dag:

  • In de voormiddag houden we een generale repetitie
  • Een middagshow om 14u30
  • Een avondshow om 19u.

Alle gymnasten treden in zowel de middagshow, als de avondshow op, met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen zullen enkel deelnemen aan de middagshow.

De ticketverkoop van de turnshow (zowel voor de middagshow als voor de avondshow) gaat door op zondag 2 februari 2020 tussen 9u-11u in de cafetaria van Sporthal 2. Net zoals vorig jaar, worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald). Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Zondag 2 februari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

Meer info over onze turnshow kan je volgen via onze facebookpagina of via onze website. Voor vragen over de outfit, de haartooi, enz. kunnen jullie bij de trainer van jullie groep terecht.

Ten slotte zoeken we enkele enthousiastelingen die graag een handje meehelpen. Zin om aan de kostuums te helpen naaien, steek je graag een handje toe achter de bar, wil je ons helpen met de zaal klaar te zetten, ...? Laat ons dat dan zeker weten via de trainer van jouw gymnast. Jouw hulp is meer dan welkom!

We hopen jullie allemaal tegen te komen in onze ‘circustent’ op 7 maart en danken jullie al bij voorbaat voor jullie hulp en enthousiasme.

Het bestuur & het trainerscorps

meer lezen...