Koninklijke Ieperse Turnkring

Demo

Algemene repetitie Turnfeest 28 april 2018

12u00-12u20 TTJ
12u20-12u40 Basis Gym Benjamins
12u40-13u00 Basis Gym Miniemen
13u00-13u20 Basisgym Pupillen meisjes
13u20-13u40 Welpen 4 jaar
13u40-14u00 Welpen 3 jaar
14u00-14u20 TTM Recrea
14u20-14u40 Basis Gym Scholieren meisjes
14u40-15u00 Basis Gym Juniores/Seniores
15u00-15u20 Demo
15u20-15u40 Basis Gym jongens
15u40-16u00 Trampoline
16u00-16u20 Tumbling Recrea -12 jaar
16u20-16u40 Tumbling Recrea +12 jaar
16u40-17u00 TTM +12 jaar
17u00-17u20 TTM 9-10 jaar
17u20-17u40 TTM I
17u40-18u00 Tumbling C lager en instap
18u00-18u20 Tumbling C middelbaar en AB
18u20-18u30 Slotnummer

We zetten toestellen klaar vanaf 8u ’s morgens. Wie een handje wil bijsteken is meer dan welkom. We verwelkomen onze helpende handen met koffiekoeken op zaterdagochtend voor de opzet van de zaal.

GESLAAGD KIT-CLUBKAMPIOENSCHAP

Op 11 mei 2019 nodigde de Koninklijke Ieperse Turnkring haar recreatieve en beginnende competitie gymnasten uit voor het jaarlijkse KIT-Clubkampioenschap. Het moment waarop elke turner eens kan tonen wat hij of zij geoefend heeft gedurende het seizoen.

Voor de middag demonstreerden de pupillen meisjes (5-6 jaar), de scholieren meisjes (11-12 jaar), de afdeling trampoline, de afdeling basisgym jongens, de recreatieve tumblers t.e.m. 13 jaar en de instappertjes van toestel turnen meisjes hun kunnen voor een enthousiast publiek. De meisjes toonden heel wat moois op hun toestellen. De trampoline springers leefden zich uit op de maxi- en mini-trampoline. De jongens showden stoere oefeningen aan de herenbrug en het rek, op de vloer en over de plint of mini-trampoline.

Na de middag was het de beurt aan de benjamins meisjes (7-8 jaar), de miniemen meisjes (9-10 jaar) en de juniores/seniores meisjes (+12 jaar) om prachtige oefeningetjes op de balk, de damesbrug, de sprong en de vloer te tonen. De instappers tumbling, de recreatieve en semi-competitie tumblers +13 jaar en de tumbling jongens produceerden knappe reeksen op de tumblingbaan, sprongen acrobatische elementen over de mini-trampoline en turnden een lange mat oefening.

Het publiek werd getrakteerd op spektakel ! Een opwarming o.l.v. tumblingtrainer Roland Olivier bezorgde de zaal al een ‘Fireball’. Een cocktail van lenigheid, kracht, acrobatie, evenwicht… op de diverse toestellen werd geserveerd. Schepen Patrick Benoot en schepen Yves Goudeseune waren maar al te graag van de partij om al dit moois te belonen met eremetaal.

Alle gymnasten kregen een kanjer van een medaille voor hun puike prestatie. Voor ons zijn jullie allemaal één voor één kampioenen ! En een dikke pluim voor onze trainers. Ze slaagden er weeral in om elke gymnast tonnen plezier te laten beleven en knappe oefeningen te turnen  !

Proficiat ook aan Kathy Laheye en An Cloet, zij zorgden voor een prima organisatie.

KIT was op Gymgala 2019

Ook dit jaar was KIT weer van de partij op het Gymgala.
Zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 december 2019 trokken gymnasten en ouders met de bus richting een overvolle Lotto Arena in Antwerpen. 
Bij aankomst konden Gymbo en Gymba jong en zelfs ietsje ouder met een dikke knuffel bekoren, de stembanden van het publiek werden gesmeerd bij het inzetten van de show met een turn-battle aan de rekstok en een ware oorworm : het Gymgalalied ‘Het is weer Gymgala lalalalalala !’ (op de tonen van Coming Home van Sheppard)
De hele show vielen we van de ene verwondering in de andere. ‘Ons Nina’ werd gehuldigd voor haar gouden plak en toonde aan de brug met ongelijk leggers nog eens waarom ze die verdiende. Ook de Belgische acro teams (zowel meisjes als jongens) zijn wereldtop en wij konden van dichtbij zien hoe ze de meest waanzinnige menselijke torens bouwden ! De wereldkampioenen demo rope skipping (ook Belgen) waren van de partij met tientallen springtouwen lang en kort, die alle richtingen opgingen terwijl er skipper op zowel handen als voeten een machtige chorea sprongen. We kregen trampolinespringers te zien die tientallen meters boven de grond salto’s en schroeven produceerden. Tumblers zetten de baan letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam met halsbrekende reeksen, waarbij er meerdere triple salto’s de revue passeerden. Naast al deze toppers van eigen bodem kwamen ook de aanstormende talenten toestelturnen aan bod. Wij supporterden natuurlijk vooral voor de jonge talenten van Ieperse bodem: Yelena Devreker, Arthur en Alexander Delahaye !
De crème de la crème van Belgische turnwereld was van de partij en alsof dat nog niet genoeg was kregen we ook nog acts om van te smullen van C-fam (Belgians got talent), zij hiphopten de tempartuur nog enkele graden omhoog. Een groepje Japanners kwamen een adembenemende synchroon acrobatie demonsteren. De Braziliaanse Flavia zweefde over de vloer en balk. Enkele Zwitsers brachten een waanzinnig ringennummer. De wereldkampioen TTj uit Rusland kwam in actie aan de herenbrug en het rek. Uit Azerbeidzjan stuurden ze superlenige meisjes die synchroon in glitterpakje spektakel brachten met hoepels, knotsen en ballen. We zagen megabangelijke toeren op een flexibel balkje. Uit Groot-Brittannië, Denemarken, Rusland, Bulgarije… werden wereldkampioenen tumbling en trampoline overgevlogen om een ‘showtje’ te geven…
Om af te sluiten zongen we uit volle borst mee : Dit was het Gymgala lalalalalala… t’Was super, machtig, met volle teugen genieten, adembenemend, bovenmenselijk, ongelooflijk, plezant, voor herhaling vatbaar… Geniet na op 22 december, dan zendt Sporza een compilatie uit. Of wil je er ook eens bij zijn : noteer alvast in je agenda 12 & 13 december 2020, want dan kunnen we genieten van de 22ste editie van dit turnspektakel.

WARMATHON : Ook bij KIT hebben we een warm hart !

Op woensdag 18 december 2019 stuurde KIT een meute sportievelingen richting Kortrijk om er deel te nemen aan de Warmathon.

22 lopers schreven zich in bij onze KIT-groep en verzamelden hiermee samen 330 euro voor het goede doel. We hopen dat Zebrapad vzw hiermee mooi werk kan verrichten !

Na de middag gooiden onze jongste gymnasten samen met enkele sportieve mama’s de beentjes los. De meeste gingen voor 2 rondes van een goeie 3km…
Sommigen kregen er niet genoeg van en waagden zich aan 3 rondes. Allen deden dit in behoorlijk scherpe tijden.

Ook onze trainers hebben het hart op de juiste plaats. Na een hele namiddag training geven trokken trainsters Ine Cloet, Axelle Vinckier en Lisa Derycke ook naar Kortrijk. Trainer Ruben Recour, de initiatiefnemer om een KIT-Warmathongroep te organiseren, liep na zijn werkdag ook nog eens 9 km !

Ook een dikke duim voor onze sportieve turnmama’s, tumblers jong en oud en onze trainers. Samen goed voor een goeie 120 km en een ferme duit in het zakje voor Zebrapad vzw !

Koop zaaisetjes ten voordele van de clubwerking !

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert KIT een verkoop. Deze keer geen koekenverkoop.
Dit seizoen gaan we de groene toer op. De leden verkopen setjes terracotta potjes (ø 11,5 cm), zaden en groeibodem.
Iedereen kan zelf de bloemen en/of kruiden kweken. Er is heel wat keuze !
  • Laat jij zonnebloemen of klaprozen bloeien ? Kan je nog wat extra geluk gebruiken met een klavertje 4 ? Of smul je liever van eigen gekweekte aardbeien ?
  • Breng jij je gerechten op smaak met zelf gekweekte basilicum, bieslook, tijm, marjolein ?
  • Of nip je van een thee of cocktail met verse munt ?
En dit voor slechts € 5,00 per kweeksetje !

De opbrengst gebruiken we om onze trainers op te leiden, klein materiaal aan te schaffen, diverse activiteiten te organiseren zoals thematrainingen, het KIT-Clubkampioenschap, … m.a.w. om turnen bij KIT nog plezanter te maken !

Je kan aankopen tot en met zaterdag 18 januari 2020.


De kweeksetjes kunnen afgehaald worden
 - op woensdag 4 maart 2020 van 13u30 tot 18u00 of
 - op zaterdag 7 maart 2020 van 9u00 tot 14u00.

Belgische top van de gymnastiek zakt af naar Ieper

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 maart in samenwerking met de GymFed vzw het Provinciaal Kampioenschap Toestelturnen Jongens (TTj). Op dit kampioenschap kunnen Vlaamse gymnasten een gooi te doen naar een provinciale titel (West-Vlaams, Oost-Vlaams of Vlaams Brabants kampioen) en zich te plaatsen voor het Vlaams.
De Ieperse Sporthal wordt het vierde weekend van maart omgetoverd tot een professionele wedstrijdsetting waar toestelturners van elk niveau het beste van zichzelf zullen geven. De gymnasten op zaterdag behoren tot de Belgische top (deelnames aan EK en WK) en tonen hun kunnen op zes verschillende toestellen: vloer, paard met bogen, ringen, sprong, brug met gelijke leggers en rek.
Op zaterdagvoormiddag en -namiddag treden de jongste gymnasten van het A- en B- niveau aan. Op zaterdagavond strijden de oudste A- en B-gymnasten voor de gouden plak.
Zondagvoormiddag zijn de acht- en negenjarigen aan de beurt (instappers), waarna de rest van de dag staat ingevuld met wedstrijden voor de B-gymnasten van 12 tot 15 jaar.Met 363 deelnemers uit 33 verschillende clubs, wordt het een spektakel van hoog niveau. Onder deze talentvolle sporters turnen immers onze toekomstige Olympiërs. 

Supporteren jullie ook mee?

Sporthal 1 Ieper
Leopold III-Laan 18
8900 Ieper


Ingang: 3 euro leden Gymfed, 5 euro niet-leden, kinderen t.e.m. 6 jaar gratis