WK Juniores: Yelena Devreker (KIT) 11de allround!

Van 29 maart tot 2 april gaat in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. België treedt er aan met 3 meisjes, waronder Yelena (Lena) Devreker (Koninkljke Ieperse Turnkring).

Op 30 maart waren er de kwalifactiewedstrijden. België deed het als ploeg verre van slecht en eindigde 10de in het landenklassement.

Lena turnde individueel een sterke prestatie en behaalde een totaal van 48,732 punten, goed voor een 14e plaats in het algemene individuele klassement (beste Belgische) en zit daarmee in de allround finale op vrijdag 31 maart.

Het klassement kan je hier bekijken.

In de finale allround deed Yelena het nog veel beter. Ondanks 2 vallen (-2ptn) eindigde ze knap de 11e beste junior ter wereld! 

Yelena Devreker (KIT) 20ste op EK Juniores

Yelena turnde een goed EK gezien ze pas uit blessure terug kwam.

Ze scoorde 11,866 op sprong, 11,633 op brug (17de), 11,8 op balk en 12,66 op grond. Met een totaalscore van 47,365 eindigde ze daarmee op de 20ste plaats op 77 deelneemsters. Proficiat Yelena.

Als team behaalde België de 7de plaats op 22 deelnemende landen.

Herbekijk haar oefeningen:

Grond

Balk

Brug

Sprong

Ieperse Yelena Devreker scoort op internationaal tonooi

Yelena Devreker (links op de foto), topsportgymnaste en lid van KIT, nam afgelopen weekend 7 november 2021 deel met de nationale junioren ploeg aan de Swiss Cup in Zwitserland. Naast de Belgische meisjes waren ook enkele grote namen aanwezig. Zo pakten de Russische Angelina Melnikova en Nikita Nagornyy de gouden medaille in de teamcompetitie.

In de juniorencompetitie ging het goud naar Duitsland en pakten de Belgische meisjes het zilver voor Frankrijk en Zwitserland.

En Yelana? Die pakte individueel de zilveren medaille? WAT EEN KNALPRESTATIE VAN DIT TOPTALENT!