Toestelturnen

Belgische top van de gymnastiek zakt af naar Ieper

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 maart in samenwerking met de GymFed vzw het Provinciaal Kampioenschap Toestelturnen Jongens (TTj). Op dit kampioenschap kunnen Vlaamse gymnasten een gooi te doen naar een provinciale titel (West-Vlaams, Oost-Vlaams of Vlaams Brabants kampioen) en zich te plaatsen voor het Vlaams.
De Ieperse Sporthal wordt het vierde weekend van maart omgetoverd tot een professionele wedstrijdsetting waar toestelturners van elk niveau het beste van zichzelf zullen geven. De gymnasten op zaterdag behoren tot de Belgische top (deelnames aan EK en WK) en tonen hun kunnen op zes verschillende toestellen: vloer, paard met bogen, ringen, sprong, brug met gelijke leggers en rek.
Op zaterdagvoormiddag en -namiddag treden de jongste gymnasten van het A- en B- niveau aan. Op zaterdagavond strijden de oudste A- en B-gymnasten voor de gouden plak.
Zondagvoormiddag zijn de acht- en negenjarigen aan de beurt (instappers), waarna de rest van de dag staat ingevuld met wedstrijden voor de B-gymnasten van 12 tot 15 jaar.Met 363 deelnemers uit 33 verschillende clubs, wordt het een spektakel van hoog niveau. Onder deze talentvolle sporters turnen immers onze toekomstige Olympiërs. 

Supporteren jullie ook mee?

Sporthal 1 Ieper
Leopold III-Laan 18
8900 Ieper


Ingang: 3 euro leden Gymfed, 5 euro niet-leden, kinderen t.e.m. 6 jaar gratis

De jongste lichting TTJ pakt brons!

De jongste knapen van KIT traden op zondag 13 november 2022 aan in de Zuidwestcup in Lauwe, een teamcup voor -14 jarigen, waar 19 ploegen aan deelnamen. 

Het was een eerste test voor de nieuwe groep jongens die sinds twee jaar aan de weg timmert.  Het team bestond uit Louis Thomas, Jean Gomes, Naud Goudeseune, Mattéo Claerhout, Ferre Debyser en Yakym Teteria.  Onder het kritische oog van trainster Inge gaven de jongens het beste van zichzelf met een schitterend en onverwacht resultaat tot gevolg.  Tussen heel wat oudere jongens kon het team beslag leggen op de derde plaats.  De moeilijkheid van de oefeningen moet nog verder verhoogd worden, maar de jongens konden de juryleden charmeren met hun verzorgde en strakke afwerking.  Dat belooft voor de toekomst!

Clubkampioenschappen 2017

Om de ouders een idee te geven van wat hun kinderen zowat leren tijdens de trainingsuren bij de Koninklijke Ieperse Turnkring organiseert de club jaarlijks de clubkampioenschappen voor recreatieve groepen.
Binnen de verschillende afdelingen werden oefeningetjes samengesteld aan de verschillende toestellen aangepast aan het niveau van de gymnasten. Zaterdag 18 februari was het dan zover. Die dag toonden ongeveer 320 gymnasten hun oefeningen die werden beoordeeld door een jury.
Aan de hand daarvan werd dan een klassement opgemaakt. Ondanks het feit dat iedereen zijn uiterste best deed en hierdoor iedereen winnaar was, werden toch medailles uitgedeeld voor de eerste drie plaatsen en kreeg iedereen een turndiploma.

Clubkampioenschappen op 18 februari 2017

Zaterdag 18 februari gaan de clubkampioenschappen door in sporthal 1 en de turnzaal. Dit is een recreatieve wedstrijd waar de leden binnen hun groep tegen elkaar turnen met oefeningen die ze tijdens hun ‘turncarrière’ hebben geleerd.
Om alles goed te laten verlopen vragen we om volgende zaken in acht te nemen.

Uurregeling:

Voormiddag voor 
- Welpen 4 jaar
- Pupillen meisjes
- Trampoline
- TTM starters
- Tumbling 1 – 2 – 3
- TTJ
zij zijn aanwezig om 9u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 9u30.

- scholieren/juniores/seniores meisjes
zij zijn aanwezig om 11u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 11u30

Prijsuitreiking om 12u30.

Namiddag voor:
- Benjamins meisjes
- Pupillen/benjamins/scholieren jongens
- Tumbling 3 – 4 – 5
Zij zijn aanwezig om 13u00 voor de opwarming, wedstrijd start om 13u30

- Miniemen meisjes
Zij zijn aanwezig om 14u30 voor de opwarming, wedstrijd start om 15u00

Prijsuitreiking om 17u00.

Gelieve te turnen in het club T-shirt.

Om 7u30 wordt het turnmateriaal geplaatst. Hiervoor zoeken we nog helpende handen om alles tegen 8u45 klaar te hebben. Alle papa’s, mama’s ,… zijn welkom om te helpen.

Succes aan iedereen.

Corona update 3 december 2021

De corona-maatregelen werden weer aangepast. Hierbij een update:

  • Gymnasten vanaf 6 jaar moeten een mondmasker dragen in de turnhal. Om te turnen mag het afgezet worden.
  • Voel je je ziek? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Ben je in quarantaine (bijvoorbeeld via school)? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Tijdens indoortrainingen wordt opgeroepen dat ouders hun kinderen aan de deur afzetten en/of ophalen. We vragen dat er geen publiek aanwezig is tijdens de trainingen.
  • Volg de algemene hygiëneregels strikt op.

Mondmasker opnieuw verplicht in turhal

De verwachte vierde COVID besmettingsgolf is een feit en daarom heeft het Overlegcomité bijkomende maatregelen bepaald:

De huidige mondmaskerplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en bij de medische en niet-medische contactberoepen, wordt uitgebreid met een algemene verplichting om mondmasker te dragen in binnenruimtes van:

  • Winkels en winkelcentra,
  • Zorginstellingen, 
  • Publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen
  • Inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra


Daarom vragen we, om vanaf 26 oktober tot nader order, de volgende maatregelen te willen respecteren in het sportcentrum en meer bepaald in de turnhal

  • Handen ontsmetten aan de ingang/uitgang van de turnhal
  • Trainers dragen continu het monsmasker
  • Gymnasten 13 jaar en ouder dragen het mondmasker maar mogen het aflaten tijdens de training in de turnzaal.

Algemene maatregelen:

  • Was regelmatig je handen.
  • Schud even niet de hand, begroet vanop veilige afstand.
  • Hou zoveel mogelijk een afstand aan van anderhalve meter van je collega, burger, …
  • Vertoon je symptomen van COVID, neem eerst contact op met je arts voor je komt sporten.
  • Probeer het aantal contacten te beperken.