Koninklijke Ieperse Turnkring

Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Nieuws

Turnfeest 2019: Er was eens ...

Onze KIT-gymnasten nemen jullie op 23 februari mee naar een heel bijzonder en betoverend bos. Anders dan de bossen in onze contreien, hangt de magie er als mistbanken tussen de bomen. De blaadjes aan de eeuwenoude bomen lijken er nog groener, het mos tussen de knoestige wortels nog vochtiger, en de bloemen tussen het struikgewas nog kleurrijker. En precies in dat bos, kom je om de haverklap prinsen en prinsessen, heksen, draken en lakeien tegen, die de gekste avonturen beleven. 

Ben je benieuwd naar alle verhalen? Kom dan zeker naar onze Turnshow!

Simsala, simsala, simsalabim!

Wat? 

KIT-Turnshow

Wanneer? 

Zaterdag 23 februari 2019

Middagshow 14u30

Avondshow 19u

Waar? 

Sporthal 1, Leopold III-laan 18, Ieper

meer lezen...

TTm: KIT Ieper presteert op internationaal toernooi in Groot-Brittannië

Onze 9- en 10-jarige gymnasten werden uitgenodigd om deel te nemen aan een teamwedstrijd bij onze goeie vrienden van de Rushmoor Gymnastics Acadamy in het Verenigd Koninkrijk. Het team bestond uit Lente Verstraete, Soetkin Vandeghinste, Luka Vandeghinste, Anysia Gadeyne, Jille Bertier, Lieke Vervisch, Noor Sabbe, Camille Baratto en Britt Sohier. Voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd in het buitenland en dat was aan de zenuwen te zien. Na een moeizame start aan balk herpakten ze zich prima en presteerden sterk op de andere toestellen. Als beloning mocht het team op de tweede plaats op het podium. De meisjes van de thuisclub toonden een hoog niveau en mochten op het hoogste schavotje. Individueel kon het KIT-team op elk toestel en allround een podiumplaats bemachtigen. Camille behaalde brons op sprong en zilver op brug, Britt werd 3de op balk, grond en allround. De meisjes keerden terug naar huis met een valies vol herinneringen en een heel mooie ervaring!
meer lezen...

12-JARIGE KIT-TUMBLER SENNE HUBAU OP AVONTUUR IN RUSLAND

De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht een KIT-tumbler naar Sint-Petersburg (Rusland) sturen voor deelname aan de WAGC, het Wereld jongerentoernooi voor Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling-gymnasten. 

In het voorjaar werd Senne Hubau Belgisch kampioen en was hij de eerste 12-jarige tumbler die het minimum sprong voor deelname aan de WAGC. Op zondag 11 november stapte hij met de 42-koppige Belgische delegatie op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. België stuurde slechts 23 tumblers, jongens en meisjes van 11 tot 21 jaar. De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht er daarvan eentje leveren.

Op 15 november begon het tornooi. De categorie 11-12 jaar jongens moest echter tot de laatste dag van het tornooi op zondag 18 november wachten om in actioe te komen. Bij zijn eerste reeks sprong Senne niet zo strak als we van hem gewoon zijn. De reeks eindigde net voor de landingsmat wat resulteerde in strafpunten. Dat was balen, duizend keer gaat het goed en net nu niet. Toch herpakte hij zich voor de volgende reeks en werd knap 17de.. Naast het vele trainen op Russische bodem werd er ook tijd gemaakt om Sint-Peterburg te ontdekken.

Al 2 jaar op rij slaagt Senne erin om voor België deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor jongeren. Vorig jaar in Sofia tekende Senne nog voor de 22ste plaats, nu klom hij op en mag zich met veel trots de 17de beste tumbler bij de 11-12 jarige jongens van de wereld noemen. Senne houdt er alvast fijne herinneringen aan over, kan trots terugblikken op een mooie prestatie en begint al te dromen van nog een selectie voor de WAGC 2019.
meer lezen...

Dopjesactie: De teller stopte op 836.425 bij KIT

Op 1 september zette de Koninklijke Ieperse Turnkring het nieuwe seizoen in met een actie : ‘Alle KIT-gymnasten willen doppen’. Tot 15 november spaarden de 25 turngroepen plastic dopjes voor Vrienden der Blinden.

Als club probeert KIT naast turnen en plezier maken ook haar steentje bij te dragen voor een beter milieu. Door deze actie zullen maar liefst 836.425 dopjes gerecycleerd worden, wat zich vertaalt naar maar liefst 270 boordevolle vuilniszakken met dopjes die niet als zwerfvuil in de natuur eindigen.

Sociaal betrokken zijn vindt KIT eveneens belangrijk en daarom doneren zij alle dopjes aan ‘Vrienden der Blinden’ uit Koksijde. Met de opbrengst hiervan leiden ze blindengeleidehonden op. Voor het opleiden van 1 hond hebben ze maar liefst 83 ton dopjes nodig. Met onze actie gaven we hun inzamelactie alvast een boost.

En wat voor KIT het allebelangrijkste is : Ze deden dit samen. Tot ver buiten de grenzen van Ieper werden dopjes gespaard. De turners spraken familie, collega’s op het werk van mama en papa, de buren, vriendjes en vriendinnetje aan om mee te helpen sparen. Ze bezochten bedrijven en plaatselijke handelaars om ook hen van onze actie te overtuigen. Hele families zaten samen om dopjes te tellen. Sommige groepen organiseerden zelfs ‘dopjestelnamiddagen’…

Het is onvoorstelbaar wat de KIT gymnasten samen hebben gepresteerd. Een beloning voor hun inzet kon dan ook niet uitblijven. De komende vakanties zullen meerdere groepjes er samen op uit trekken en zo verder bouwen aan vriendschappen voor het leven.

KIT is apetrots. Het resultaat van de actie en het engagement van haar gymnasten en sympathisanten overtrof alle verwachtingen.

meer lezen...

Recrea TTM: Zuidwestcup Lauwe 2018

De Recre@ groep TTM IEPER turnde op zondag 28 oktober 2018 een mooie eerste seizoenswedstrijd tijdens de Zuidwestcup te Lauwe.

We mochten proeven van de prachtige turnzaal van Vaste Vuiste Lauwe en het resultaat smaakt naar meer en doet ons smachten naar onze nieuwe Ieperse turnhal.

Voor een aantal nieuwe meisjes was het de eerste stap op wedstrijdniveau.

 • Bij de meisjes 7 – 8 jaar turnde Rys Orla Jane haar eerste wedstrijdje en ze mocht meteen het podium op.
  Orla Jane werd 2de op 15 meisjes.

 • Bij de meisjes 9 – 10 jaar werd Jane Verdru 5de en Bequaert Noore werd mooi 6de op een totaal van 15 meisjes.

 • Bij de meisjes 11 – 12 jaar nam KIT IEPER het volledig podium in.
  Annette Devoldere werd 1ste, Jutte Deheegher 2de en Gaëlle Heyman 3de.
  Claerhout Maura werd 10de en Rys Robijn 11de. Nieuwkomertjes Tille Verhaeghe 17de en Cappan India 18de  turnden een mooie wedstrijd.

 • Bij de meisjes 13-14 jaar werd Fien Verplanken 7de en Louise Founi 11de op een totaal van 24 meisjes.

 • Bij de meisjes 15-16 jaar werd Nanne Deheegher 1ste op een totaal van 8 meisjes.

 • Bij de meisjes 17+ weeral twee KIT-meisjes op het podium: Lisa Derycke werd 2de en Jana Phillips 3de.

Proficiat aan alle turnsters voor deze mooie wedstrijd!

Ook oprechte dank aan de Recre@-juryleden Lisa Derycke, Silke Decap en Bieke Breyne.

En natuurlijk waren de trainers van dienst super fier op hun gymnasten!
Van harte dank aan Sophie Nollet en Kathy Laheye.


Klik hier voor meer foto's  

meer lezen...

Hoofdsponsors