Koninklijke Ieperse Turnkring

Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Nieuws

Initiatie paaldansen dank zij de dopjesactie

Enkele van onze groepen genoten al van de toffe activiteit die ze wonnen met de dopjesspaaractie... 

De instappertjes tumbling en toestelturnen meisjes shaketen er op los met ‘Miss Belgian Earth’ Faye Bulcke en onze demotrainer Jessie Caignie. Onze AB-tumblers ontdekten nog enkele armspieren die ze niet kenden tijdens een initiatie paaldansen bij Flexy's pool dance studio... Het ziet er gemakkelijker uit dan het is.

Klik hier voor de foto's.

meer lezen...

Kerst bij KIT

De kerstboom 🎄 staat er al, en er werd ook al een sneeuwman gemaakt!
De gymnasten amuseerden zich te pletter tijdens de thematraining rond Kerst op woensdag 12 december ! Bekijk de sfeerfoto's op deze link.
Nu tijd voor een welverdiende vakantie!

PRETTIGE FEESTEN
MOOI EINDEJAAR
EEN VOORSPOEDIG, GEZOND 2019 !
meer lezen...

Turnfeest 2019: Er was eens ...

Onze KIT-gymnasten nemen jullie op 23 februari mee naar een heel bijzonder en betoverend bos. Anders dan de bossen in onze contreien, hangt de magie er als mistbanken tussen de bomen. De blaadjes aan de eeuwenoude bomen lijken er nog groener, het mos tussen de knoestige wortels nog vochtiger, en de bloemen tussen het struikgewas nog kleurrijker. En precies in dat bos, kom je om de haverklap prinsen en prinsessen, heksen, draken en lakeien tegen, die de gekste avonturen beleven. 

Ben je benieuwd naar alle verhalen? Kom dan zeker naar onze Turnshow!

Simsala, simsala, simsalabim!

Wat? 

KIT-Turnshow

Wanneer? 

Zaterdag 23 februari 2019

Middagshow 14u30

Avondshow 19u

Waar? 

Sporthal 1, Leopold III-laan 18, Ieper

meer lezen...

TTm: KIT Ieper presteert op internationaal toernooi in Groot-Brittannië

Onze 9- en 10-jarige gymnasten werden uitgenodigd om deel te nemen aan een teamwedstrijd bij onze goeie vrienden van de Rushmoor Gymnastics Acadamy in het Verenigd Koninkrijk. Het team bestond uit Lente Verstraete, Soetkin Vandeghinste, Luka Vandeghinste, Anysia Gadeyne, Jille Bertier, Lieke Vervisch, Noor Sabbe, Camille Baratto en Britt Sohier. Voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd in het buitenland en dat was aan de zenuwen te zien. Na een moeizame start aan balk herpakten ze zich prima en presteerden sterk op de andere toestellen. Als beloning mocht het team op de tweede plaats op het podium. De meisjes van de thuisclub toonden een hoog niveau en mochten op het hoogste schavotje. Individueel kon het KIT-team op elk toestel en allround een podiumplaats bemachtigen. Camille behaalde brons op sprong en zilver op brug, Britt werd 3de op balk, grond en allround. De meisjes keerden terug naar huis met een valies vol herinneringen en een heel mooie ervaring!
meer lezen...

12-JARIGE KIT-TUMBLER SENNE HUBAU OP AVONTUUR IN RUSLAND

De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht een KIT-tumbler naar Sint-Petersburg (Rusland) sturen voor deelname aan de WAGC, het Wereld jongerentoernooi voor Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling-gymnasten. 

In het voorjaar werd Senne Hubau Belgisch kampioen en was hij de eerste 12-jarige tumbler die het minimum sprong voor deelname aan de WAGC. Op zondag 11 november stapte hij met de 42-koppige Belgische delegatie op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. België stuurde slechts 23 tumblers, jongens en meisjes van 11 tot 21 jaar. De Koninklijke Ieperse Turnkring mocht er daarvan eentje leveren.

Op 15 november begon het tornooi. De categorie 11-12 jaar jongens moest echter tot de laatste dag van het tornooi op zondag 18 november wachten om in actioe te komen. Bij zijn eerste reeks sprong Senne niet zo strak als we van hem gewoon zijn. De reeks eindigde net voor de landingsmat wat resulteerde in strafpunten. Dat was balen, duizend keer gaat het goed en net nu niet. Toch herpakte hij zich voor de volgende reeks en werd knap 17de.. Naast het vele trainen op Russische bodem werd er ook tijd gemaakt om Sint-Peterburg te ontdekken.

Al 2 jaar op rij slaagt Senne erin om voor België deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor jongeren. Vorig jaar in Sofia tekende Senne nog voor de 22ste plaats, nu klom hij op en mag zich met veel trots de 17de beste tumbler bij de 11-12 jarige jongens van de wereld noemen. Senne houdt er alvast fijne herinneringen aan over, kan trots terugblikken op een mooie prestatie en begint al te dromen van nog een selectie voor de WAGC 2019.
meer lezen...

Hoofdsponsors