Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuwe uurrooster 2019-2020

We verhuizen in de loop van de maand augustus naar de nieuwe topturnhal op het stedelijke sportcentrum.
Momenteel zijn we nog flink aan het puzzelen om hiervoor een nieuw uurrooster in mekaar te boksen en hopen die eind juni op deze site te kunnen plaatsen.
Via de nieuwsbrief zullen de huidige leden uiteraard op de hoogte gehouden worden.

Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Nieuws

Provinciale voorronde 2 voor Instap tumbling KIT

De jongste competitie tumblers van de Koninklijke Ieperse Turnkring trokken zaterdag 9 februari richting Varsenare voor hun 2de provinciale voorronde.

De 9-jarige springertjes Leonie D’Hulster, Elise Gheysens en Elise Denis begonnen met een voortreffelijke reeks op de tumblingbaan. Ook bij een behoorlijk pittige reeks turnoefeningetjes op de lange mat toonden de 3 meisjes dat ze heel wat in hun mars hebben. Voor de trampoline oefening is het steeds stressen : één petieterig missertje en de oefening stopt… jammer genoeg gebeurde dit ook bij Leonie. Bij de losse oefeningetjes komt het op perfectie aan en daar kan nog wat gesleuteld worden aan de afwerking. De 3 meisjes kregen allen een bronzen medaille voor hun prestatie.

Net voor de middag mochten de 10-jarigen hun kunsten tonen. Zij mochten beginnen met de losse oefeningetjes : flik tot kaarshouding en rondat op verhoog. Zowel Auke Talpe, Lotte Hubau, Louise Lesage, Camille Vida Lora als Vic Depuydt hebben deze oefeningetjes onder de knie, de afwerking kon iets beter. Lotte, Louise, Camille en Vic gingen voor hun tumblingreeks nog voor een flikken reeks… Auke waagde zich al aan een heel knappe rondat-flik-flik-flik-streksalto ! Bij de lange mat zagen we op enkele schoonheidsfoutjes na van al onze tumblers mooie turnoefeningetjes. En als laatste de gevreesde trampoline. Voor Vic en Louise jammer genoeg een stop… Ook alle I-10’s brengen brons mee naar Ieper, voor Auke een tiende van een punt tekort om zilver te bemachtigen.

Ruben Recour, de trainer van dienst kijkt tevreden terug op de wedstrijd… We zijn uiterst trots op de vooruitgang die onze jonge tumblers boeken. Gezien de meeste pas dit seizoen gestart zijn met tumbling zijn we super fier op hun prestatie. De trainer weet waaraan te werken voor de volgende en tevens laatste provinciale voorronde.

meer lezen...

KIT C-tumblers winnen goud, zilver en brons op het West-Vlaams kampioenschap

Voor het West-Vlaams Kampioenschap tumbling C trokken de tumblers van de Koninklijke Ieperse Turnkring op 2 en 3 februari naar Vosselaar.

Op zaterdag werd KIT vertegenwoordigd in heel wat categorieën. Om te beginnen de C11-12 jongens, waarin Colin Depuydt 6de van West-Vlaanderen werd... Colin springt fantastische salto’s, maar die flikjes willen maar niet goed lukken.

Bij de C12 jaar meisjes sprong Amélie Vandekerckhove het voortreffelijk en werd hiervoor beloond, ze werd vice-West-Vlaams Kampioen. Ze sprong trouwens ruimschoots het minimum voor selectie Vlaams, maar qua ranking moet ze nog een paar plaatsjes stijgen om zeker te zijn. Nog een duwtje de volgende wedstrijd en wie weet... Julie Lebon was eventjes de tel kwijt bij haar 2de reeks, waardoor ze 2 identieke reeksen sprong... ze herpakte zich nog maar het kwaad was al geschied met die 0 voor het herhalen van reeksen. Ze werd 6de van West-Vlaanderen.

Na de middag was het de beurt aan de C11 jaar meisjes : Lentel Verschaeve toonde mooie flikken, maar sprong er te weinig... Geef er de volgende keer een lap op meid, jij zou ook naar het Vlaams moeten kunnen met zo'n springkracht en afwerking. Alexia Dedier overtrof zichzelf. Nog maar pas gestart bij de competitie tumbling en nu al veroverde ze brons EN eiste ze ook haar plaatsje op voor deelname aan het Vlaams... Goe bezig !!!

Bij de C14 jaar meisjes kon Kim Barbry, grote kanshebber op goud, haar niveau van vorige wedstrijd niet herhalen. Bij de eerste sprong eindigde ze veel te ver op de baan en kon er geen streksalto meer aan breien... De overige reeksen waren super, maar die paar punten moeilijkheid deden haar de das om. Ook zij mocht op het podium voor de bronzen medaille

Elise Louchaert ook een 14-jarige dame vergat eveneens een streksalto op het einde van haar eerste reeks ! Ze sprong overigens mooie reeksen en eindigde 5de.

Voorlopig bleven we op onze honger zitten en hoopten dat onze meisjes op zondag alsnog voor een titel van Vlaams Kampioen zouden zorgen. Pauline Vanhoutte sprong voor de middag bij de C-15 jaar meisjes zoals het hoorde en bracht ook met een brons mee naar Ieper.

Alle onze hoop op een gouden plak lag nu bij de 2 dames bij de C-13 jaar meisjes… Lola Lamoot mocht de spits afbijten en deed dat voortreffelijk. Ze eindigde net naast het podium op plaats 4.
Michelle De Meulenaere, de laatste KIT-tumbler van de dag kreeg de zware opdracht om ons weekend goed te maken en deed wat ze moest doen. Het werd een thriller van formaat en spannend tot de laatste minuut maar we kunnen vol trots verkondigen : ‘Michelle is de West-
Vlaamse kampioene C-13 meisjes !!’.

Het was een geslaagd weekendje tumblen… 1x goud, 1x zilver en 3x brons EN 4 dames zijn nu ook zeker van deelname aan het Vlaams Kampioenschap in mei!

meer lezen...

Tumbling: PV1 voor A en B niveau

Op 26 en 27 januari mochten de tumblers A- en B-niveau van de Koninklijke Ieperse Turnkring hun eerste provinciale voorronde van het seizoen springen in Zonhoven.

Op zaterdag trokken de B-niveaus naar het verre Zonhoven.

Ine Cloet mocht al voor de middag aantreden bij de meisjes B-18 jaar . Haar reeksen, zeker de laatste stelde eerder teleur, gelet op wat we reeds van deze dame te zien kregen tijdens de trainingen. Ze eindigde 5de… Er zat meer in en dat willen de volgende wedstrijd zien ! Ze sprong wel reeds het minimum voor selectie Vlaams en Belgisch.

Jammer genoeg moesten we Camille Alliet missen door blessure. We duimen alvast dat ze er terug bij is op het West-Vlaams kampioenschap.

Daarna was het aan de beurt aan onze 13-jarige jongens… Als jongste van de categorie B 13-14 jaar stonden onze KIT-boys hun mannetje. Nathan Hoflack eiste de 4de plaats op en sprong het minimum voor selectie. Felix Vandelannoote, vorig seizoen nog debutant in het C-niveau en dit seizoen al doorgestoten tot het B-niveau, strandde op de 6de plaats.

En om de dag af te sluiten knalde Warre Devoldere er op los. Hij presenteerde magistraal knappe reeksen en greep net naast de 1ste plaats door enkele nonchalante stapjes na zijn laatste reeks. Ook hij sprong het minimum en mag al zeker zijn van deelname aan het Vlaams en Belgisch kampioenschap dit seizoen !

Op zondag was het springen op topniveau met de A’s.

Camille Vandenbroucke die de seizoenstart miste na een val op school, maakte met een bang hartje de verplaatsing van meer dan 200 km… Ze trad als 1ste jaars bij de A13-14 jaar meisjes aan. Ze sprong voor het eerst dit seizoen volledige reeksen, die nog aardig afgewerkt waren ook. Qua moeilijkheid is ze er nog niet helemaal, maar we zijn er van overtuigd dat ze zich vandaag lanceerde om nog heel wat moois te laten zien de volgende wedstrijden. Ze werd trouwens 23ste.

Bij de jongens A 13-14 jaar ook enkel 13-jarigen uit de KIT-stal. Senne Hubau, in november nog 17de op de Wereldjongeren Kampioenschappen sprong de concurrentie op een hoopje en werd 1ste met anderhalf punt voorsprong. Hij haalt net niet het minimum voor selectie WAGC, maar is wel al zeker van deelname aan Vlaams en Belgisch kampioenschap. Gianni De Drijver pas KIT-tumbler sinds november, begon heel knap aan zijn wedstrijd. Zijn laatste reeks verliep echter niet vlekkeloos. Hij werd 7de en sprong ook het minimum voor deelname Vlaams en Belgisch.

Het eerste contact met de wedstrijdvloer van dit seizoen zit er op voor alle competitietumblers… we kijken terug op behoorlijke tot heel goede resultaten. Voor onze AB-trainers Roland Olivier en Ruben Recour staat er een drukke periode voor de deur, want de volgende wedstrijd wordt er gestreden voor de titel van West-Vlaams kampioen !

meer lezen...

De jongste KIT-tumblers brachten brons en zilver mee uit Ternat !

Zaterdag 19 januari trokken er 3 piepjonge instap 9 jaar en 5 instap 10 jaar tumblers richting Ternat voor hun eerste wedstrijd van het seizoen en voor de meeste hun eerste wedstrijd ooit.

Bij de jongste was de spanning voor het onbekende duidelijk te zien, desalniettemin overtroffen ze zichzelf en sprongen ze zelfs oefeningen die ze niet op training lieten zien. Elise Gheysens en Elise Denis bemachtigden een bronzen medaille. Leonie D’Hulster deed er nog een schepje boven op en bracht een zilveren plak mee. De trainer was uitermate trots, gezien de meisjes pas in september hun competitie tumbling carrière begonnen en al heel wat moois lieten zien.

Bij de 10-jarige tumblers eveneens enkele nieuwkomers bij KIT die er volop voor gingen… Vic Depuydt sprong reeds een reeks met 5 elementen en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Elouise Lesage en Camille Vida Lora begonnen dit seizoen pas met tumbling en sprongen overal het minimum en werden hiervoor eveneens beloond met brons. Lotte Hubau had wat pech op de trampoline, maar deed het bij de andere oefeningetjes behoorlijk. Auke Talpe was in topvorm en blonk uit op alle onderdelen. We vermoeden dat een foutje bij de puntentelling haar net naast zilver deed grijpen.

Niettegenstaande een behoorlijk onervaren delegatie tumblers, kijkt de trainer trots terug op deze wedstrijd. De meiden en onze tumblingjongen duiken alvast terug de turnzaal in om op de volgende wedstrijd nog meer te laten zien !

Niet alleen had we heel wat nieuwbakken springertjes mee, ook deden 2 KIT-juryleden hun intrede : Jana Phillips en Lisa Derycke zullen we vanaf nu geregeld achter de jurytafel bij tumblingwedstrijden terug zien.

meer lezen...

KIT start beloftevol wedstrijdseizoen in Niel en Nazareth

Het weekend van 12 en 13 januari vonden de eerste Provinciale Voorrondes (PV) plaats voor zowel de Tumbling als het Toestelturnen Meisjes op C-niveau. De Koninklijke Ieperse Turnkring zond een delegatie tumblers naar Niel en stuurde hun toestelturners naar Nazareth. 

C-Tumblers bijten seizoensspits af

Op zaterdag 12 januari beten de 12-jarige tumblers de spits af. Amélie Vandekerckhove en Julie Lebon toonden afgewerkte reeksen, en behaalden respectievelijk een 28e en 38e plaats. Beide dames sprongen reeds hun limiet voor het Vlaams, maar moeten nog enkele plaatsen stijgen in de ranking om een selectie voor het Vlaams Kampioenschap binnen te halen.

De 11-jarigen turnden vervolgens heel verzorgde sprongen. Colin Depuydt sprong als 11-jarige in de categorie C11-12 jarigen en behaalde er een knappe 12e plaats. Alexia Dedier, die voor het eerst deelnam aan een officiële competitie, behaalde een 43e plaats bij de 11-jarigen, Amina Berth tumbelde zichzelf naar een 52e plaats in dezelfde categorie. Voor de volgende provinciale voorronde wordt nog geschaafd aan de moeilijkheid van de oefeningen. Bij de 14-jarigen wist Tessa Phillips een 49e plaats in de wacht te slepen. Kim Barbry, die eveneens haar eerste wedstrijd ooit turnde, straalde bij de 14-jarigen op een 2e plaats. Ze is door die sterke prestatie meteen zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Zondag 13 januari traden de 13-jarigen aan. Michelle Cuvelier en Lola Lamoot behaalden in die categorie een 13e en 26e plaats. Marie Vandecasteele, eveneens C13, kon de stress moeilijk te baas en eindigde uiteindelijk 63e.  Als laatste turnde Pauline Vanhoutte bij de 14-jarigen een 7e plaats met een van de beste reeksen die ze ooit heeft gesprongen. Zowel Pauline als Michelle hebben zich met deze wedstrijd reeds weten te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap.

Toestelturnen Meisjes openen seizoen met een Provinciaal kampioen

In de discipline Toestelturnen Meisjes (C-niveau) organiseerde OTV Nazareth het eerste Provinciaal kampioenschap van het seizoen, meteen ook West-Vlaams kampioenschap van 2019. Op zaterdag de 10 en 11-jarigen eerst aan de beurt. Het harde werk op training de afgelopen maanden vertaalde zich heel wat mooie oefeningen, al slopen zo vroeg in het seizoen toch enkele fouten in de oefeningen. Bij de 10-jarigen behaalden Lente Verstraete, Luca Vandeghinste en Soetkin Vandeghinste alle drie een bronzen medaille. Noor Sabbe turnde in de categorie C11 een 23e plaats, Jill Bertier behaalde een 26e plaats en Anysia Gadeyne werd uiteindelijk 64e.

Caro De Gryse trad op zaterdagavond aan in de categorie 18+. Ze verzekerde zich – als een van de jongste gymnasten in de categorie - van een plekje op het bronzen schavot op het West-Vlaams met een haast foutloze brugoefening en een hoge startwaarde aan de grond en de balk.

Op zondagochtend turnden de 13-jarigen hun provinciaal kampioenschap. Ileana Depover verraste de jury aan de grond, de sprong en de brug met oefeningen die zowel een hoge moeilijkheidsgraad als een hoge afwerking genoten. Het leverde haar dan ook de titel van West-Vlaams kampioen op bij de C13. Hadewijch Vanherpe startte sterk aan grond en sprong, maar zakte enkele plaatsen na twee vallen aan de brug. Ze eindigde 18e op het West-Vlaams Kampioenschap. Met Jorien Depreitere (C15) werd het eerste wedstrijdweekend mooi afgesloten. Ondanks haar blessure liet Jorien zich gelden aan grond en sprong. De zenuwen bleken echter door te wegen aan de balk en Jorien werd na vier vallen uiteindelijk 7e op het West-Vlaams.

De trainers uit beide disciplines kunnen trots terugblikken op een seizoenopener van formaat, en bedanken ook graag de juryleden uit de club.

meer lezen...

Hoofdsponsors