Koninklijke Ieperse Turnkring

Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Nieuws

KIT start beloftevol wedstrijdseizoen in Niel en Nazareth

Het weekend van 12 en 13 januari vonden de eerste Provinciale Voorrondes (PV) plaats voor zowel de Tumbling als het Toestelturnen Meisjes op C-niveau. De Koninklijke Ieperse Turnkring zond een delegatie tumblers naar Niel en stuurde hun toestelturners naar Nazareth. 

C-Tumblers bijten seizoensspits af

Op zaterdag 12 januari beten de 12-jarige tumblers de spits af. Amélie Vandekerckhove en Julie Lebon toonden afgewerkte reeksen, en behaalden respectievelijk een 28e en 38e plaats. Beide dames sprongen reeds hun limiet voor het Vlaams, maar moeten nog enkele plaatsen stijgen in de ranking om een selectie voor het Vlaams Kampioenschap binnen te halen.

De 11-jarigen turnden vervolgens heel verzorgde sprongen. Colin Depuydt sprong als 11-jarige in de categorie C11-12 jarigen en behaalde er een knappe 12e plaats. Alexia Dedier, die voor het eerst deelnam aan een officiële competitie, behaalde een 43e plaats bij de 11-jarigen, Amina Berth tumbelde zichzelf naar een 52e plaats in dezelfde categorie. Voor de volgende provinciale voorronde wordt nog geschaafd aan de moeilijkheid van de oefeningen. Bij de 14-jarigen wist Tessa Phillips een 49e plaats in de wacht te slepen. Kim Barbry, die eveneens haar eerste wedstrijd ooit turnde, straalde bij de 14-jarigen op een 2e plaats. Ze is door die sterke prestatie meteen zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Zondag 13 januari traden de 13-jarigen aan. Michelle Cuvelier en Lola Lamoot behaalden in die categorie een 13e en 26e plaats. Marie Vandecasteele, eveneens C13, kon de stress moeilijk te baas en eindigde uiteindelijk 63e.  Als laatste turnde Pauline Vanhoutte bij de 14-jarigen een 7e plaats met een van de beste reeksen die ze ooit heeft gesprongen. Zowel Pauline als Michelle hebben zich met deze wedstrijd reeds weten te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap.

Toestelturnen Meisjes openen seizoen met een Provinciaal kampioen

In de discipline Toestelturnen Meisjes (C-niveau) organiseerde OTV Nazareth het eerste Provinciaal kampioenschap van het seizoen, meteen ook West-Vlaams kampioenschap van 2019. Op zaterdag de 10 en 11-jarigen eerst aan de beurt. Het harde werk op training de afgelopen maanden vertaalde zich heel wat mooie oefeningen, al slopen zo vroeg in het seizoen toch enkele fouten in de oefeningen. Bij de 10-jarigen behaalden Lente Verstraete, Luca Vandeghinste en Soetkin Vandeghinste alle drie een bronzen medaille. Noor Sabbe turnde in de categorie C11 een 23e plaats, Jill Bertier behaalde een 26e plaats en Anysia Gadeyne werd uiteindelijk 64e.

Caro De Gryse trad op zaterdagavond aan in de categorie 18+. Ze verzekerde zich – als een van de jongste gymnasten in de categorie - van een plekje op het bronzen schavot op het West-Vlaams met een haast foutloze brugoefening en een hoge startwaarde aan de grond en de balk.

Op zondagochtend turnden de 13-jarigen hun provinciaal kampioenschap. Ileana Depover verraste de jury aan de grond, de sprong en de brug met oefeningen die zowel een hoge moeilijkheidsgraad als een hoge afwerking genoten. Het leverde haar dan ook de titel van West-Vlaams kampioen op bij de C13. Hadewijch Vanherpe startte sterk aan grond en sprong, maar zakte enkele plaatsen na twee vallen aan de brug. Ze eindigde 18e op het West-Vlaams Kampioenschap. Met Jorien Depreitere (C15) werd het eerste wedstrijdweekend mooi afgesloten. Ondanks haar blessure liet Jorien zich gelden aan grond en sprong. De zenuwen bleken echter door te wegen aan de balk en Jorien werd na vier vallen uiteindelijk 7e op het West-Vlaams.

De trainers uit beide disciplines kunnen trots terugblikken op een seizoenopener van formaat, en bedanken ook graag de juryleden uit de club.

meer lezen...

Westhoektornooi

zondag 13 januari 2019

Meisjes 8 jaar:

Rys Orla turnde haar eerste wedstrijdje en mocht alvast twee keer op het podium.
Balk : 1ste plaats op 15 gymnasten
Grond: 2de plaats met een verschil van 0.05 met de 1ste plaats
Wat er met de damesbrug gebeurde, is niet te begrijpen door de trainsters. Niettegenstaande Orla een fantastische en foutloze oefening turnde, werd ze pas 10de.

Meisjes 9 jaar

Ook voor Fran Vandeputte was dit een eerste wedstrijd.
Fran werd 4de aan de damesbrug en 6de aan de grond. Niettegenstaande de opwarming aan de balk zéér goed verliep, nam de stress bij Fran toe tijdens de wedstrijd en bezorgden 3 valletjes voor een 18de plaats aan de balk.

Meisjes 10 jaar

Michelle Vanisacker en Yana Verdru turnden beiden een zéér mooie wedstrijd.
Michelle werd 3de aan damesbrug, 3de aan balk en 6de – ex aequo me Yana – aan de grond.
Yana werd 4de  aan damesbrug, 5de aan balk en 6de aan de grond.

Meisjes 11 jaar

Zes Ieperse elfjarigen aan het werk.
Jutte Deheegher werd 2de aan de balk met één val, Maura Claerhout 13de, Robijn Rys 21ste, Tille Verhaeghe 30ste, Judith Tack 31ste en Cappan India 36ste.
Aan de damesbrug werd Jutte 3de, Maura 12de, Judith 16de, India 19de, Robijn en Tille met een ex aequo 30ste.
Aan de vloer tenslotte werd Jutte 1ste, Maura en Judith ex aequo 8ste plaats, Robijn 18de, Tille 25ste.
India werd officieel 3de maar na controle blijkt dit niet correct te zijn.
In werkelijkheid behaalde India de 16de plaats en verdient Robijn Rys de 3de plaats.

-----------------------------------------------

zondag 13 januari 2019

Meisjes 12 jaar

Gaëlle Heyman werd 6de aan damesbrug, 3de aan de balk en 11de aan de grond.
Annette Devoldere vergat één element aan de damesbrug en eindigde 7de. 
2 valletjes aan de balk bezorgden Annette een 7de plaats. Aan de grond tenslotte was Annette supersterk en behaalde ze de 1ste plaats.

Meisjes 13 jaar

Aan de damesbrug turnde Fien Verplanken een perfecte oefening en werd ex aequo 1ste.
Louise Fourni probeerde haar moeilijke elementen aan de damesbrug en werd 16de.
Aan de balk werd Louise 2de en Fien 10de.
Twee Ieperse toppers aan de vloer: Fien 1ste en Louise 2de.

Meisjes 15-16 jaar

Voor Sarah-Lynn Lemahieu was het de eerste wedstrijd na een lange blessuretijd. Zij werd 3de aan grond, 10de aan damesbrug en 9e aan balk.
Nanne Deheegher werd 2de aan de damesbrug, 2de aan balk en 7de aan de grond.

Meisjes 17+

Lisa Derycke turnde een prachtige wedstrijd.
Lisa werd 2de aan de damesbrug, 3de aan balk en 2de aan de grond.

Proficiat allemaal.
Klik hier voor de foto's

Meer lezen...

Ticketverkoop Turnshow 2019

Op zaterdag 23  februari 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Er was eens’. Uw KIT-gymnast geeft in deze  show het beste van zichzelf  en laat,samen met zijn groep,zien wat hij/zij dit jaar al heeft geleerd. Hou dus zeker deze datum vrij. Anders dan vorige jaren, organiseren we dit jaar twee voorstellingen:

  • Een middagshow om 14.30u
  • Een avondshow om 19.00uu

Alle  gymnasten  treden  in  zowel  de  middagshow,  als  de  avondshow  op,  met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen 3 en 4 jaar zullen enkel turnen in de middagshow. Meer info volgt later.

De ticketverkoop van de turnshow(zowel de middagshow als de avondshow)gaat door op zondag 27 januari 2019, tussen 9.00u-12.00u, in de Fenix. Net zoals vorig jaar worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens   de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald).
Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m.12 jaar. 

Zondag 27 januari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

meer lezen...

24 podiumplaatsen voor KIT op eerste weekend Westhoektornooi

Op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari namen 33 gymnasten uit de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan het jaarlijkse Westhoektornooi georganiseerd door Turnkring Vlamertinge. Op dit eerste weekend van het Westhoektornooi behaalde KIT maar liefst 24 podiumplaatsen over alle leeftijdscategorieën heen.

Gymnasten uit het Instap-niveau, C-niveau en B-niveau namen deel aan toestelwedstrijden op de balk, de grond en aan de brug.
Gymnasten tussen de 7 en 19 jaar oud toonden afgewerkte oefeningen met een wisselde moeilijkheid op elk van die toestellen.
Onze KIT-gymnasten staan het stevigst op de balk, op dat toestel werden maar liefst 14 medailles in de wacht gesleept. Hoewel hier en daar nog enkele fouten in uitvoering van de moeilijkere elementen slopen, zijn de trainers heel tevreden met de resultaten.

De resultaten van het Westhoektornooi zijn alvast een mooie voorbode voor wat een schitterend turnseizoen belooft te worden. Proficiat aan alle gymnasten.


Klik hier voor de foto's.

meer lezen...

Tumblingstage 2018 te Brugge

De tumblers hebben er een fantastische stage op zitten in Brugge. 

Er werd keihard getraind om alle tumblers klaar te stomen voor de komende wedstrijden. Naast de vele uurtjes in de turnzaal werd er ook tijd gemaakt om een plons te wagen in het Interbad, werd een knotsgek cityspel gespeeld, stond er de laatste avond een geweldig feestje op het programma. De stage sloten we af met een bezoekje aan Pizzahut.

Klik hier voor de foto's.

meer lezen...

Hoofdsponsors