Koninklijke Ieperse Turnkring

Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Seizoen 2020-2021

Het uurrooster voor recreatieve en competitiegroepen staat online! 
Inschrijven kan online vanaf 1 augustus. Leden krijgen thuis een bericht met de link om als  eerst te kunnen inschrijven vanaf 15 juli.


Nieuws

Recrea TTM KIT IEPER neemt volledig podium in te Brugge en verzilverd haar plaats voor de finale op zaterdag 30 mei 2020

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020 trokken onze gymnasten naar het Julien Saelens sportcomplex in Brugge.

De Recrea TTM Kit Ieper werd persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Dirk Defauw.


Het team meisjes 9 – 10 jaar kwam naar huis met 4 keer goud en 1 keer brons.

Goud voor Orla Jane Rys, Bo Andries, Noore Becquaert en Fran Vandeputte en brons voor Nore Goudeseune.

 

De meisjes 11 – 12 jaar volgden hun voorbeeld: 4 keer goud en 1 keer brons.

Goud voor Jutte Deheegher, Jill Bertier, Michelle Vanisacker en Robijn Rys en brons voor Tiele Mees.

 

Meisjes 13 – 14 jaar all round: Fien Verplanken 2de, Annette Devoldere 3de en Louise Fourni 6de.

Full KIT-house op het podium aan de vloer: goud voor Fien Verplanken, zilver voor Annette Devoldere en brons voor Louise Fourni.

Fien Verplanken kreeg brons aan damesbrug en sprong.

Nanne Deheegher kreeg zilver all round bij de 15-16 jarigen en brons voor haar sprong.


Bij de categorie 17+ nam Lisa Derycke de gouden medaille alround in, Jana Phillips werd 4de, Sarah Lynn Lemahieu 11de en Fien Lenglaert 15de.

Voor de toestelscores kreeg Lisa Derycke goud aan grond en zilver aan de damesbrug.
Jana Phillips kreeg goud aan sprong en brons aan balk.

 

 

Een hele grote proficiat aan alle gymnasten !

Alle trainers van de Recrea TTM Koninklijke Ieperse Turnkring zijn super fier op jullie prestaties.

meer lezen...

TTM C PV 2: Opnieuw een podiumplaats op het West-Vlaams Kampioenschap

Zaterdag 25/01 en zondag 26/01 vond de tweede provinciale voorronde van de TTM C-niveau plaats in Nazareth, tevens geldend als West-Vlaams Kampioenschap.

Op zaterdag voormiddag turnden Jorien Depreitere (C16), Ileana Depover (C14) en Hadewijch Vanherpe (C14) hun tweede officiële wedstrijd van het seizoen. Jorien turnde op elk toestel net iets beter dan op de eerste provinciale voorronde. Vooral op de balk en op de grond wist Jorien te scoren. Het leverde haar een vierde plaats op voor het West-Vlaams Kampioenschap, met een luttele 0,3 te weinig om de bronzen plak binnen te halen.  Bij de C14 namen zowel Hadewijch als Ileana een goeie start aan de sprong. Ondanks een eenvoudige oefening, wist Hadewijch ook aan de barre schitterende punten binnen te halen. Ileana turnde voor het eerst haar handenstand helemaal boven en wist ook zo een mooi resultaat neer te zetten aan de barre. Balk gooide roet in het eten en zowel Hadewijch als Ileana konden hun goeie eerdere prestaties niet doortrekken op dit toestel. Hadewijch eindigde op een 27e plaats, Ileana werd 8e. Zowel Jorien als Ileana zijn al zeker van hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Op zaterdagavond was Elise Thorrez (C17) aan de beurt. Starten deed Elise aan de balk, waar ze de hoogste score van de wedstrijd neerzette. Dat kunstje deed ze nog eens over aan de vloer. Elise, die eerder deze week haar hand lelijk openhaalde aan de barre, wist ook een mooie oefening te brengen aan de barre. Ze behaalde zo een tweede plaats op het West-Vlaams Kampioenschap en verzilverde ook meteen haar ticket voor het Vlaams Kampioenschap.  

Op zondag was het de beurt aan de jongste spruiten in ons C-niveau. Voor de twaafjarigen turnden Noor Sabbe, Anysia Gadeyne en Lieke Vervisch, voor de elfjarigen traden Lente Verstraete, Soetkin Vandeghinste en Luka Vandeghinste aan. De eerste wedstrijd verliep zoals verwacht. De meisjes turnden een aantal knappe oefeningen, maar er blijven foutjes in de oefeningen. Die willen we er de volgende wedstrijd uit. Lieke eindigde op een 46e plaats, Noor werd 59, Anysia 60e op meer dan 90 gymnasten. De tweede wedstrijd van de dag verliep wat beter. Enkel op de balk blijven staan, bleek een uitdaging. Soetkin eindigde op een 23e plaats, Luka werd 33e en Lente 41e op 90 gymnasten.

meer lezen...

Het weekend van 25 en 26 januari 2020 deed Recrea KIT mee aan de Gymfed-Ploegenwedstrijd te Moorslede.

Volgens het gymfedreglement bestaat een ploeg uit maximum 5 en minimum 3 gymnasten.

Kit Ieper vaardigde 5 groepen af waarvan drie groepen beloond werden met een gouden podiumplaats en twee groepen met zilver.

De gymnasten Orla Jane Rys, Bo Andries, Noore Becquaert, Fran Vandeputte en Nore Goudeseune vormden de ploeg 9 – 10 jaar.

De kleinste meisjes van de afdeling Recrea TTM turnden een heel mooie wedstrijd en werden beloond met een GOUDEN medaille.

Bij de meisjes 11 – 12 jaar werden twee groepen gevormd.

Groep 1: Tsige Pype , Yana Verdru en Tiele Meese. De groep moest het redden zonder Jutte Deheegher die geveld was met griep en zonder Jill Bertier die verhinderd was.

Groep 2: Maura Claerhout, Michelle Vanisacker, Judith Tack en Robijn Rys. Tille Verhaeghe was verhinderd.

Beide ploegen behaalden met een minimale bezetting toch nog een ZILVEREN medaille.

Ploeg 13 – 14 jaar moest het redden met 3 deelnemers. Gaëlle Heyman was gekwetst en Luna Pontrandolfi was verhinderd.

De groep overtrof zichzelf en niettegenstaande de “bad beam day” van onze balkspecialiste Louise Fourni, behaalde de groep de 1ste plaats allround op een totaal van 8 groepen.

 Naast de groepsscore, werd bij de groepen vanaf 13 -14 jaar ook prijsuitreikingen gehouden per toestel voor de leeftijdscategorieën in het vrij werk.

Bij deze individuele scores kregen de Ieperse gymnasten volgende ranking op een totaal van 36 deelnemers en mochten alle gymnasten op het podium voor de punten per toestel.

 

1.     Fien Verplanken:

·         1ste plaats all round

·         Goud aan vloer

·         Zilver aan damesbrug

·         Zilver  aan sprong

·         Brons aan balk

 

2.     Annette Devoldere:

·         4de plaats all round

·         Brons aan sprong

 

3.     Louise Fourni:

·         12de plaats all round

·         Brons aan grond

De ploeg 17+ jaar behaalde eveneens de 1ste plaats all round op een totaal van 13 groepen.

Bij de individuele scores mochten Lisa Derycke en Nanne Deheegher op het podium voor de punten per toestel.

De gymnasten behaalden volgende individuele ranking op een totaal van 50 deelnemers:

1.     Nanne Deheegher:

·         2de plaats all round

·         Goud aan balk

2.     Lisa Derycke:

·         3de plaats all round

·         Goud aan grond

·         Zilver aan damesbrug

3.     Fien Lenglaert

·         23ste plaats all round

4.     Jana Phillips

·         24ste allround

5.     Sarah Lynn Lemahieu

·         26ste all round

Proficiat aan alle gymnasten !

meer lezen...

Belangrijke info omtrent turnfeest ‘Cirque de la Gym’

Beste ouder,

Op zaterdag 7 maart 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Cirque de la Gym’. Alle KIT-gymnasten, ook die van jou, geven in deze show het beste van zichzelf. Hou dus zeker deze datum vrij. Het wordt een heel drukke dag:

  • In de voormiddag houden we een generale repetitie
  • Een middagshow om 14u30
  • Een avondshow om 19u.

Alle gymnasten treden in zowel de middagshow, als de avondshow op, met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen zullen enkel deelnemen aan de middagshow.

De ticketverkoop van de turnshow (zowel voor de middagshow als voor de avondshow) gaat door op zondag 2 februari 2020 tussen 9u-11u in de cafetaria van Sporthal 2. Net zoals vorig jaar, worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald). Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Zondag 2 februari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

Meer info over onze turnshow kan je volgen via onze facebookpagina of via onze website. Voor vragen over de outfit, de haartooi, enz. kunnen jullie bij de trainer van jullie groep terecht.

Ten slotte zoeken we enkele enthousiastelingen die graag een handje meehelpen. Zin om aan de kostuums te helpen naaien, steek je graag een handje toe achter de bar, wil je ons helpen met de zaal klaar te zetten, ...? Laat ons dat dan zeker weten via de trainer van jouw gymnast. Jouw hulp is meer dan welkom!

We hopen jullie allemaal tegen te komen in onze ‘circustent’ op 7 maart en danken jullie al bij voorbaat voor jullie hulp en enthousiasme.

Het bestuur & het trainerscorps

meer lezen...

DE KIT-TUMBLERS MISSEN HUN SEIZOENSSTART NIET !

Op 18 en 19 januari 2020 ging het wedstrijdseizoen tumbling van start. De Koninklijke Ieperse Turnkring stuurde een delegatie C-tumblers naar Knokke Heist voor de eerste provinciale voorronde. Niet alleen is de eerste wedstrijd van het seizoen spannend, er moest ook gestreden worden voor de titel van West-Vlaams Kampioen !

Op zaterdag mochten de C 14 jaar meisjes de spits afbijten. Lola Lamoot zette zich vanaf de eerste sprong op de eerste plaats en gaf dit plaatsje niet meer op. Ze kroonde zich tot de beste van West-Vlaanderen en werd 5de allround ! Michelle De Meulenaere koos niet voor de hoogste moeilijkheid en eindigde net naast het West-Vlaams podium op plaats 4. Lola behaald hiermee haar selectie voor het Vlaams kampioenschap.

Tot de avond moesten we wachten om nog meer KIT tumblinggeweld in actie te zien : de meisjes C 12. Ondanks een week zonder training door de buikgriep, kwam Alexia Dedier haar West-Vlaamse titel van vorige seizoen verdedigen. Ze sprong heel mooie reeksen, maar miste wat kracht en eindigde net naast het podium : de 4de  van West-Vlaanderen. Lily Pattyn, pas dit seizoen met tumbling begonnen, gaf er ook een lap op. Zij werd 6de  West-Vlaamse. Lentel Verschaeve miste reeds een heel deel van het seizoen door een ongevalletje, maar vandaag stond ze er terug ! Ze sprong alle reeksen door. De 5-meterlijn kostte haar echter veel punten. Lentel werd 11de van West-Vlaanderen.

De tumbling meisjes C 11 jaar mochten op zondag hun kunnen tonen. Hier een identiek scenario: Auke Talpe claimde direct de eerste plaats op en gaf die niet meer af. Trots als een gieter beklom ze het hoogste schavotje van het West-Vlaams podium en was bovendien de beste van alle C 11-jarige tumblers op deze wedstrijd. Ook de andere C11’s van KIT deden het goed: Camille Vida Lora werd 5de, Juliette Gevers 6de  en bij Lotte Hubau ging het mis bij haar eerste reeks, maar ze werd toch nog 10de op de West-Vlaamse ranking ! Louise Lesage moesten we jammer genoeg missen wegens ziekte.

Bij de jongens C 11-12 zetten we het feestje gewoon verder. Vic Depuydt sprong direct naar de eerste plaats en niemand kon hem overtreffen. Ook hij werd West-Vlaams kampioen en was allround eveneens de beste. Jonas Marquant deed het voortreffelijk, alhoewel het zijn eerste wedstrijd ooit was, werd hij knap 5de van West-Vlaanderen. Colin Depuydt overtrof zichzelf en sprong moeilijkere reeksen dan voorzien: de 4 flikken werden gedemonstreerd ! Hij werd 6de  Westvlaming. En ons groen blaadje wat tumbling betreft - Liam Buytaert - sprong een salto te weinig en dat koste hem veel punten, hij eindigde op de 7de plaats. Vigo moesten we missen op wedstrijd.

Bij de C 16 meisjes deed Pauline Vanhoutte - Vandemaele het ook voortreffelijk. De eerste die we zagen die een salto uitstrekte ! Ze werd West-Vlaams kampioene en 3de  allround. Net zoals alle tumblers die 1ste allround werden, heeft ook Pauline haar ticket voor het Vlaams kampioenschap op zak !

Ine Cloet demonstreerde enkele powerreeksen met torenhoge salto’s. Ze werd West-Vlaams kampioen en tevens 1ste allround bij de C 19+ meisjes... en dat met meer dan 2 punten voorsprong op de 2de ! Nog eentje die mag meestrijden om Vlaams kampioen te worden.

Een dikke pluim voor de KIT-tumblingtrainers: Roland Olivier, Kim Cloet, Julie Deschamps, Maickel Olivier en Annemijn Woets. Met KIT hadden ze gymnasten in 6 leeftijdscategorieën. 5 werden West-Vlaams kampioen en 3 werden allround de 1ste  van hun categorie. Meerdere KIT-tumblers zijn al zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap. Bij alle tumblers was heel wat vooruitgang te zien. 

Het tumblingseizoen is voor de Koninklijke Ieperse Turnkring gestart met een knaller !

meer lezen...

Hoofdsponsors