Koninklijke Ieperse Turnkring

Seizoen 2020-2021

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het uurrooster van seizoen 2020-2021. We verwachten dat die klaar is tegen 15 juni aanstaande.
We laten weten wanneer er online kan worden ingeschreven.

BERICHTEN INZAKE CORONAVIRUS

De nationale veiligheidsraad besliste woensdag 2 juni dat er terug indoor kan gesport worden onder bepaalde voorwaarden vanaf 8 juni

Het stadsbestuur besliste om de indoor sportinfrastructuur aan de Leopold III-laan vanaf dinsdag 9 juni terug open te stellen voor de gebruikers. 

Er zijn nog enkele onduidelijkheden die moeten uitgeklaard worden. Momenteel wordt ook met de trainers overlegd of we de trainingen tot eind juni opnieuw kunnen opstarten. Je hoort spoedig nog van ons.

Indien dit kan dan zouden onderstaande maatregelen moeten worden nageleefd: 

HET KIT-BESTUUR
5 juni 2020


Alle trainingen worden vanaf donderdag 12 maart 2020 - 17u afgelast.

GymFed:

Advies les- en trainingsactiviteiten

Gebaseerd op een zeer verregaande medische consensus adviseren we onze clubs om al hun les- en trainingsactiviteiten te schorsen t.em. 31 maart. Na een volgende evaluatie op het kabinet van minister Weyts op 26 maart, zal Gymfed opnieuw advies geven. Indien er een federaal rampenplan wordt afgekondigd waarbij er andere mogelijke strengere of bijkomende maatregelen worden opgelegd, dienen deze uiteraard onmiddellijk opgevolgd te worden.

Ook het Ieperse stadsbestuur raadt af evenementen te organiseren en wellicht vanavond zullen de nationale veiligheidsraad en de gouverneur de beslissing nemen om alle trainingen af te lassen. Verschillende gemeenten hebben al de sportcentra, zwembaden en cultuurcentra gesloten zoals Menen en Knokke.
Van zodra we weten wanneer we weer mogen trainen, brengen we jullie op de hoogte.

Het KIT-bestuur
12 maart 2020


Starten met GYM

Je twijfelt om te starten met gymnastiek? Lees dan dit hier.

Nieuws

Belangrijke info omtrent turnfeest ‘Cirque de la Gym’

Beste ouder,

Op zaterdag 7 maart 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Cirque de la Gym’. Alle KIT-gymnasten, ook die van jou, geven in deze show het beste van zichzelf. Hou dus zeker deze datum vrij. Het wordt een heel drukke dag:

 • In de voormiddag houden we een generale repetitie
 • Een middagshow om 14u30
 • Een avondshow om 19u.

Alle gymnasten treden in zowel de middagshow, als de avondshow op, met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen zullen enkel deelnemen aan de middagshow.

De ticketverkoop van de turnshow (zowel voor de middagshow als voor de avondshow) gaat door op zondag 2 februari 2020 tussen 9u-11u in de cafetaria van Sporthal 2. Net zoals vorig jaar, worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald). Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Zondag 2 februari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

Meer info over onze turnshow kan je volgen via onze facebookpagina of via onze website. Voor vragen over de outfit, de haartooi, enz. kunnen jullie bij de trainer van jullie groep terecht.

Ten slotte zoeken we enkele enthousiastelingen die graag een handje meehelpen. Zin om aan de kostuums te helpen naaien, steek je graag een handje toe achter de bar, wil je ons helpen met de zaal klaar te zetten, ...? Laat ons dat dan zeker weten via de trainer van jouw gymnast. Jouw hulp is meer dan welkom!

We hopen jullie allemaal tegen te komen in onze ‘circustent’ op 7 maart en danken jullie al bij voorbaat voor jullie hulp en enthousiasme.

Het bestuur & het trainerscorps

meer lezen...

DE KIT-TUMBLERS MISSEN HUN SEIZOENSSTART NIET !

Op 18 en 19 januari 2020 ging het wedstrijdseizoen tumbling van start. De Koninklijke Ieperse Turnkring stuurde een delegatie C-tumblers naar Knokke Heist voor de eerste provinciale voorronde. Niet alleen is de eerste wedstrijd van het seizoen spannend, er moest ook gestreden worden voor de titel van West-Vlaams Kampioen !

Op zaterdag mochten de C 14 jaar meisjes de spits afbijten. Lola Lamoot zette zich vanaf de eerste sprong op de eerste plaats en gaf dit plaatsje niet meer op. Ze kroonde zich tot de beste van West-Vlaanderen en werd 5de allround ! Michelle De Meulenaere koos niet voor de hoogste moeilijkheid en eindigde net naast het West-Vlaams podium op plaats 4. Lola behaald hiermee haar selectie voor het Vlaams kampioenschap.

Tot de avond moesten we wachten om nog meer KIT tumblinggeweld in actie te zien : de meisjes C 12. Ondanks een week zonder training door de buikgriep, kwam Alexia Dedier haar West-Vlaamse titel van vorige seizoen verdedigen. Ze sprong heel mooie reeksen, maar miste wat kracht en eindigde net naast het podium : de 4de  van West-Vlaanderen. Lily Pattyn, pas dit seizoen met tumbling begonnen, gaf er ook een lap op. Zij werd 6de  West-Vlaamse. Lentel Verschaeve miste reeds een heel deel van het seizoen door een ongevalletje, maar vandaag stond ze er terug ! Ze sprong alle reeksen door. De 5-meterlijn kostte haar echter veel punten. Lentel werd 11de van West-Vlaanderen.

De tumbling meisjes C 11 jaar mochten op zondag hun kunnen tonen. Hier een identiek scenario: Auke Talpe claimde direct de eerste plaats op en gaf die niet meer af. Trots als een gieter beklom ze het hoogste schavotje van het West-Vlaams podium en was bovendien de beste van alle C 11-jarige tumblers op deze wedstrijd. Ook de andere C11’s van KIT deden het goed: Camille Vida Lora werd 5de, Juliette Gevers 6de  en bij Lotte Hubau ging het mis bij haar eerste reeks, maar ze werd toch nog 10de op de West-Vlaamse ranking ! Louise Lesage moesten we jammer genoeg missen wegens ziekte.

Bij de jongens C 11-12 zetten we het feestje gewoon verder. Vic Depuydt sprong direct naar de eerste plaats en niemand kon hem overtreffen. Ook hij werd West-Vlaams kampioen en was allround eveneens de beste. Jonas Marquant deed het voortreffelijk, alhoewel het zijn eerste wedstrijd ooit was, werd hij knap 5de van West-Vlaanderen. Colin Depuydt overtrof zichzelf en sprong moeilijkere reeksen dan voorzien: de 4 flikken werden gedemonstreerd ! Hij werd 6de  Westvlaming. En ons groen blaadje wat tumbling betreft - Liam Buytaert - sprong een salto te weinig en dat koste hem veel punten, hij eindigde op de 7de plaats. Vigo moesten we missen op wedstrijd.

Bij de C 16 meisjes deed Pauline Vanhoutte - Vandemaele het ook voortreffelijk. De eerste die we zagen die een salto uitstrekte ! Ze werd West-Vlaams kampioene en 3de  allround. Net zoals alle tumblers die 1ste allround werden, heeft ook Pauline haar ticket voor het Vlaams kampioenschap op zak !

Ine Cloet demonstreerde enkele powerreeksen met torenhoge salto’s. Ze werd West-Vlaams kampioen en tevens 1ste allround bij de C 19+ meisjes... en dat met meer dan 2 punten voorsprong op de 2de ! Nog eentje die mag meestrijden om Vlaams kampioen te worden.

Een dikke pluim voor de KIT-tumblingtrainers: Roland Olivier, Kim Cloet, Julie Deschamps, Maickel Olivier en Annemijn Woets. Met KIT hadden ze gymnasten in 6 leeftijdscategorieën. 5 werden West-Vlaams kampioen en 3 werden allround de 1ste  van hun categorie. Meerdere KIT-tumblers zijn al zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap. Bij alle tumblers was heel wat vooruitgang te zien. 

Het tumblingseizoen is voor de Koninklijke Ieperse Turnkring gestart met een knaller !

meer lezen...

Tweede plaats voor KIT op West-Vlaams Kampioenschap turnen TTM C-niveau

De eerste provinciale voorronde voor de toestelturnen meisjes C-niveau vond plaats op zaterdag 11 en zondag 12 januari in Temse.

Hadewijch Vanherpe, Ileana Depover (C14) en Jorien Depreitere (C16) namen deel aan de voormiddagwedstrijd op zaterdag. Superlatieven komen tekort om het haast foutloze parcours van Ileana Depover te beschrijven. Vooral op balk en op de grond blonk ze uit met afgewerkte turnelementen. Het leverde haar uiteindelijk de zilveren plak op het West-Vlaams Kampioenschap. Hadewijch Vanherpe turnde een constante wedstrijd. Ze liet echter punten vallen bij afwerking en eindigde op een 37e plaats op 65 gymnasten. Jorien Depreitere startte met een licht gewijzigde wedstrijdoefening vergeleken met de Westhoektornooi in Vlamertinge de week voordien. Dat bleek een goeie zet, want Jorien legde een vlekkeloos parcours af. Het bracht haar een 12e plaats op 27 gymnasten, waarbij ze meteen de limiet voor het Vlaams Kampioenschap in mei binnenhaalde.

Sophia Prouvost (C15) kwam daarna in actie. Elegantie en afwerking zijn haar troeven op de verschillende toestellen. Sophia haalde hoge scores op balk en op sprong. De punten van haar grondoefening trokken haar score uiteindelijk nog wat naar beneden en Sophia eindigde uiteindelijk op een mooie 6e plaats op het West-Vlaams kampioenschap. Met haar eindscore is Sophia slechts enkele hondersten verwijderd van haar limiet voor het Vlaams Kampioenschap.

Elise Thorrez (C17) sloot de wedstrijddag af. Ze startte veelbelovend aan haar competitie en wist tot aan het voorlaatste toestel een derde plaats te verdedigen. Op het laatste toestel, de balk, liep het fout. Bleek ze de zwaartekracht niet meester en viel vier keer van de balk. Elise eindigde als 12e op 24 gymnasten.

Op zondag traden Birsen Dumez en Laura Degrauwe aan (C10). Een verzorgde wedstrijd met hier en daar wat schoonheidsfoutjes  bracht Laura een 17e en Birsen een 36e plaats op meer dan 60 gymnasten op.

De trainers kunnen trots terugblikken op een geslaagd wedstrijdweekend.

meer lezen...

KIT RECREA TTM prominent aanwezig op het podium tijdens het Westhoektornooi

KIT RECREA TTM beleefde een topweekend voor de gymnasten 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15-16 en de categorie 17+ jaar!
Ze behaalden 11 keer GOUD, 9 keer ZILVER, 8 keer BRONS en tal van medailles!

Meisjes 9 jaar:
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Orla Jane Rys 1ste plaats en Bo Andries op plaats 2.
 • Balk: KIT IEPER op podium!
  Orla Jane Rys Orla 2de plaats en Bo Andries 7de plaats.
 • Grond: KIT IEPER op het podium!
  Orla Jane Rys 1ste plaats en Bo Andries op plaats 2.
Meisjes 10 jaar
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Noore Becquaert 1ste plaats en Fran Vandeputte 12de plaats.
 • Balk: 
  Fran Vandeputte 4de plaats en Noore Becquaert 9de plaats
 • Grond: KIT IEPER op het podium!
  Noore Becquaert 1ste plaats en Fran Vandeputte 3de plaats.
Meisjes 11 jaar
 • Damesbrug:
  Michelle Vanisacker 5de plaats, Yana Verdru 7de plaats en Tiele Mees 16de.
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Yana Verdru 3de plaats, Michelle Vanisacker 5de plaats en Tiele Mees 16de
 • Grond:
  Michelle Vanisacker 4de plaats, Yana Verdru 10de plaats en Tiele Mees 16de
Meisjes 12 jaar.
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Jutte Deheegher 3de, Tsige Pype 4de, Jill Bertier 5de, ex-aequo op de 20ste plaats voor Robijn Rys en Tille Verhaeghe, Maura Claerhout 23ste.
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Tsige Pype 1ste plaats, Jutte Deheegher 2de, Jill Bertier 5de, Tille Verhaege 15de, Maura Claerhout 25ste en Robijn Rys 27ste.
 • Grond KIT IEPER op het podium!
  Tsige Pype 2de plaats, Jill Bertier 4de, Jutte Deheegher 5de, Tille Verhaeghe 7de, Robijn Rys 10de, Maura Claerhout 20ste.
Meisjes 13 jaar
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Annette Devoldere 3de plaats en Luna Pontrandolfi 7de .
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Annette Devoldere 1ste plaats en Luna Pontrandolfi 5de .
 • Grond: KIT IEPER op het podium!
  Annette Devoldere 1ste plaats en Luna Pontrandolfi 6de .
Meisjes 14 jaar
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Fien Verplanken 2de plaats en Louise Fourni 6de .
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Louise Fourni 1ste en Fien Verplanken 4de .
 • Grond: KIT IEPER op het podium!
  Fien Verplanken 1ste en Louise Fourni 3de  .
Uitslagen 15-16 jaar.
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Nanne Deheegher 3de plaats.
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Nanne Deheegher 1ste plaats.
 • Grond:
  Nanne Deheegher 4de plaats.
Uitslagen 17+ jaar.
 • Damesbrug: KIT IEPER op het podium!
  Lisa Derycke 2de plaats, Sarah-Lynn Lemahieu 3de, Jana Phillips 4de en Fien Lenglaert 6de
 • Balk: KIT IEPER op het podium!
  Sarah-Lynn Lemahieu 2de  plaats, Lisa Derycke 4de plaats, Fien Lenglaert 5de en Jana Phillips 6de 
 • Grond: KIT IEPER VOL PODIUM!
  Lisa Derycke 1ste plaats, Jana Phillips 2de,  Sarah-Lynn Lemahieu 3de  en Fien Lenglaert 5de .
meer lezen...

TUMBLERS OP KERSTSTAGE IN EIGEN STAD

Traditiegetrouw sluiten de tumblers het jaar af met een intensieve stage. Dit jaar deden ze het in Ieper ! Trainen in de gloednieuwe turnzaal en overnachten in Kamphuis Kaai 1.

Het was druk op donderdag 26 december omstreeks 16u t.h.v. de Kaai. Maar liefst 36 tumblers van 6 tot 18 jaar zetten er hun kerststage in. Na het avondmaal kropen de oudsten en de jongsten dicht bij elkaar voor een filmpje met enkele kuipen popcorn. De C 11-12 vertrokken voor een uitdagende tocht. Gewapend met een KIT-knijpkat verdreven ze het duister. Ze daalden ze af in riolen, slingerden over beken, bengelden onderste boven aan palen, probeerden hun evenwicht te bewaren op stokjes in een vijvertje, ontdekten de kunst van het fierljeppen… Na de film was het bedtijd voor onze kleinste prutsen en mochten de oudsten zich opmaken voor hun nachtelijke survival. De avond werd afgesloten met een verkwikkende douche en een vat warme chocolademelk en poffertjes. Iets na middernacht knipte het licht ook uit voor onze oudste tumblers.

Op vrijdag trokken alle tumblers na het ontbijt richting turnzaal. Tot de middag werd er keihard getraind. Grondlessen, reeksen, trampolineoefeningen,… elke groep kreeg zijn portie. ‘s Middag prepareerden onze top chef Stephan geflankeerd door zijn souschefs Tine en Miranda worsten, patatjes en appelmoes. Na een klein dutje werd de wandeling naar de turnzaal aangevat door ABC-niveau. De pré’s en instappertjes ontpopten zich tot ware kunstenaars en versierden onze kampplaats met glasschilderwerkjes. Na het artistieke momentje trokken ook zij naar de turnzaal waar ze de jongste C gymnasten aflosten. De C 11-12 trokken hun koksmuts aan en voorzagen enkele honderden croques. De klus was geklaard net toen de rest terugkeerde van de turnzaal. In geen tijd werden deze verorberd. Na het eten mochten de C 11-12 zich ook wagen aan glasschilderen en versierden de jongsten cup cakes. De oudsten trokken nog eens naar de turnzaal voor een avondtraining… en daarmee zat de vrijdag er ook op… of toch nog niet helemaal : de cup cakes werden ook nog binnen gespeeld.

De oudsten verlieten hun bedstee iets vroeger op zaterdag, zij trokken naar de Tegelstraat. De C +12 werden criminelen van het laagste allooi en kregen een uur tijd om een virus los te laten op Ieper. De AB’s kregen een labojasje aangemeten en probeerden een antistof te brouwen… Terwijl deze spannende strijd aan de gang was, werd er duchtig getraind door de jongste tumblers. Langs de Kaai was het ook spannend, broodjes smeren tegen de klok en ‘balletjes met soep’ voorzien om de maagjes ’s middags te vullen. En nu met een uitdaging voor de chef: serveren op verplaatsing. Stephan trok met de soepkar richting sporthal. Na de middag moest de ABC+ nog wat extra trainen, de jongsten gingen op stap. Ze bezochten het In Flanders Fields museum. Ze trainden hun bil- en kuitspieren met een klim tot aan de top van het Belfort waar de beiaardier van jetje gaf. Onvermoeibaar keerden ook zij terug naar de turnzaal. Om 17u30 sloten de tumblers de sporthal af. Stephan had een berg goudstaafjes (fishsticks) geflankeerd door puree à la Mieke en een kuip boontjes klaar staan. In geen tijd was de goudkluis leeggeroofd, want er stond nog een X-misparty op de agenda. Alle tumblers haalden hun coolste dance moves uit de kast op de muziek van DJ Ella.

Bij het ochtendgloren op zondag werd er nog wat gegeeuwd… na de best wel frisse ochtendwandeling naar de sporthal was iedereen klaar wakker en werd er nog tot de middag gezwoegd op de tumblingbaan, trampoline, trampotrack, vloer… ’s Middags was ook Stephan van de partij, deze keer met souschef Ellen. De tumblers leerden volgepropte wraps dichtplooien en mochten beginnen aan het ‘ontruimen’ van de kamers… Na het verlaten van de kampplaats trokken alle tumblers, mama’s, papa’s, broers en zussen naar de ijspiste om er het betere glijwerk te performen. In Museumcafé genoten we van een lekkere en gezellige avond, waarbij alle tumblers nog eens op schoot mochten bij kerstman Roland voor de pakjesuitwisseling.

De tijd vloog, heel moe, maar voldaan trokken alle tumblers naar huis, recht naar hun bedje. De trainers van dienst Roland Olivier, Kim Cloet, Julie Deschamps, Lisa Derycke, Jana Phillips, Ella Olivier, Annemijn Woets en Lies Bouckaert slaagden er in om onze tumblers heel wat nieuws te leren, hen nog beter te laten afwerken en nog krachtiger te laten springen. Laat de wedstrijden maar komen, wij zijn er klaar voor !

 


Hoofdsponsors